Automoto
SPORTOVI
Automoto
Dobro je sve prošlo

Ogier najbrži na otvaranju Croatia Rallyja, gledatelji pomagali nakon što je automobil završio na krovu

Od sedmorice hrvatskih predstavnika najbrži je bio Viliam Prodan (Ford Fiesta Rally3), a imao je 37. rezultat (2:15.4 minuta).

Nenad Lončarić i Tajana Vojvodić Pinky (Foto: Željko Puhovski/Cropix)

Osmerostruki svjetski prvak u reliju Francuz Sebastian Ogier ostvario je najbolje vrijeme na tzv. Shakedownu, svojevrsnom treningu za tri natjecateljska dana WRC Croatia Rallyja, koji je u četvrtak održan na cestama pod starim gradom Okićem u Samoborskom gorju.

Ogier je u svom Toyota Yarisu Rally1 Hybridu u drugom prolasku zadanom dionicom projurio za 1:55.7 minuta.

Nitko od konkurenata nije uspio ostvariti vrijeme ispod 1:56, a najliži tome bio je Britanac Elfyn Evans (Toyota Yaris) koji je ostvario vrijeme 1:56.4 minuta.

Jednako brzi bili su momčadski kolege iz Hyundaija Estonac Ott Tanak i vodeći u ukupnom redoslijedu Svjetskog prvenstva, Belgijac Thierry Neuville, obojica s vremenom 1:57.1 minuta.

Od sedmorice hrvatskih predstavnika najbrži je bio Viliam Prodan (Ford Fiesta Rally3), a imao je 37. rezultat (2:15.4 minuta).

Inače, prvi dan utrke obilježilo je prevrtanje na krov testnog vozača Nenada Lončarića i njegove suvozačice Tajane Vojvodić Pinky. Oni su prilikom pregleda staze u jednom trenutku izgubili kontrolu nad svojim Subaruom i prevrnuli se, a u pomoć su im pohitali brojni gledatelji.

Od 18.30 sati na prostoru kod Zagrebačkih fontana bit će upriličen ceremonijalni start, na kojem će biti predstavljene sve posade koje će nastupiti na ovogodišnjem izdanju WRC Croatia Rallyja.

Nenad Lončarić i Tajana Vojvodić Pinky Nenad Lončarić i Tajana Vojvodić Pinky (Foto: Željko Puhovski/Cropix)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider