Automoto
SPORTOVI
Automoto
dominirali na treninzima

Ferrari kao favorit doživio katastrofu u kvalifikacijama za VN Njemačke: Vettel starta zadnji!

Katastrofa Ferrarija u kvalifikacijama za Veliku nagradu Njemačke.

Charles Leclerc (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Aktualni svjetski prvak u formuli 1 Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu ostvario je najbolje vrijeme kvalifikacija uoči nedjeljne Velike Nagrade Njemačke na stazi Hockenheim, jedanaeste utrke Svjetskog prvenstva. Hamilton je izborio četvrti pole position ove sezone, te 87. u karijeri.

Britanac je ostvario vrijeme 1:11.767, drugi je bio Nizozemec Max Verstappen u Red Bullu (+0.346), a treći Hamiltonov momčadski kolega Finac Valtteri Bottas (+0.362).

Hrvatska osvojila svjetsku broncu na krilima čudesnog Jokovića! Slavlje hrvatskih vaterpolista (Foto: AFP) Maro Joković (Foto: AFP) Marko Bijač (Foto: AFP) +4 Maro Joković (Foto: AFP)

U Ferrariju neće po dobrome pamtiti ove kvalifikacije. Nijemac Sebastian Vettel je zbog problema na dovodu goriva morao odustati na početku kvalifikacija i startat će s posljednje pozicije.

Problema je imao i Charles Leclerc koji je u trećem krugu kvalifikacija ostao bez plasmana, točnije zbog problema s bolidom nije niti uspio izaći na stazu i na koncu će startati s desetog mjesta.

Ferrarijevi bolidi, posebno onaj Leclerca, dominirao je na slobodnim treninzima i bio je najveći kandidat za uzimanje pole positiona ovog vikenda.

Uoči utrke u Hockenheimu vodi Hamilton sa 223 boda, Bottas je drugi sa 184, Verstappen treći sa 136 bodova, a na četvrtom i petom mjestu su piloti Ferrarija Vettel (123) i Leclerc (120).

REZULTATI:

1. Lewis Hamilton (VB/Mercedes) 1:11.767

2. Max Verstappen (Niz/Red Bull) + 0.346

3. Valtteri Bottas (Fin/Mercedes) 0.362

4. Pierre Gasly (Fra/Red Bull) 0.755

5. Kimi Raikkonen (Fin/Alfa Romeo) 0.771

6. Romain Grosjean (Fra/ Haas) 1.084

7. Carlos Sainz Jr. (Špa/McLaren) 1.130

8. Sergio Perez (Mek/Racing Point) 1.298

9. Nico Hulkenberg (Njem/Renault) 1.359

10. Charles Leclerc (Mon/Ferrari) -

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider