Automoto
SPORTOVI
Automoto
Prvo postolje za Norrisa

Spektakularan start nove sezone: Hamilton kažnjen i prije i za vrijeme utrke, Bottas pobijedio!

Velikom nagradom Austrije započela je nova sezona Svjetskog prvenstva Formule 1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utrci nove sezone Formule 1 pobijedio je Valtteri Bottas u Mercedesu ispred Charlesa Leclerca u Ferrariju i Landa Norrisa u McLarenu.

Branitelj naslova prvaka Lewis Hamilton ostao je bez mjesta na pobjedničkom postolju u triler završnici.

Naime, nekoliko krugova prije kraja, nakon što se sigurnosni automobil povukao sa staze u boks, Hamilton je u udario Red Bullova vozača Alexandera Albona u trenutku kad ga je on pretjecao. Mlađi Tajlanđanin nakratko je izletio i pao na začelje poretka, dok je Britanac nastavio, ali uskoro je stigla odluka da je kažnjen s pet sekundi. To mu se na kraju utrke dodalo na njegovo konačno vrijeme, pa je u konačnici završio četvrti, premda je kroz cilj prošao drugi.

Hamilton zbog opravdane kazne ostao bez postolja

Bio je to nastavak pehova za Hamiltona jer netom uoči utrke kažnjen je s tri startne pozicije zbog toga što na subotnjim kvalifikacijama nije usporio nakon što mu je pokazana žuta zastava. Red Bull je uložio prigovor koji je prvotno odbijen, ali austrijska je momčad na sam dan utrke uputila novu žalbu, koja je urodila plodom pa je Hamilton startao peti.

Bila je to iznimno zanimljiva utrka s tri izlaska sigurnosnog automobila te nizom izlijetanja i odustajanja.

Valtteri Bottas imao je najbolju startnu poziciju i nije ispuštao vodstvo od prvog do posljednjeg zavoja, osvojivši tako osmu pobjedu u karijeri.

Slijedi Velika nagrada Štajerske

Uoči početka utrke većina pilota kleknula je u znak podrške pokretu Black Lives Matter, međutim šestorica, među kojima su bili Max Verstappen i Charles Leclerc, nisu.

SP u Formuli 1 trebao je početi u ožujku u Australiji, ali je zbog izbijanja pandemije koronavirusa odgođen za gotovo četiri mjeseca, a i broj utrka je smanjen s 20 na, za sada, samo osam.

Sljedećeg tjedna također će se voziti u Spielbergu, i to Velika nagrada Štajerske, slijede VN Mađarske (19. srpnja), VN Velike Britanije (2. i 9. kolovoza), VN Španjolske (16. kolovoza), VN Belgije (30. kolovoza) i VN Italije (6. rujna).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider