Automoto
SPORTOVI
Automoto

VN Australije u problemima: 35 milijuna eura gubitka!

Vodeći ljudi Velike nagrade Australije, jedne od uvodnih utrka sezone u Formuli 1, objavili su kako im je organizacija ovogodišnjeg natjecanja donijela gubitak od 49.4 miliuna australskih dolara, odnosno otprilike 35.6 milijuna eura...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

To je deset milijuna dolara veći gubitak od lanjskoga i čak dvostruko veći u odnosu na 2006. godinu. Za usporedbu, prije deset godina, gubitak je iznosio četiri milijuna dolara.

Organizatori utrke u Albert Parku još su jednom za deficit okrivili globalnu ekonomsku krizu, a broj protivnika održavanja utrke svakim je danom u Melbourneu sve veći. No, vlada države Victoria obvezala se da će financirati utrku najmanje do 2015. godine, a svoju odluku opravdava tvrdnjom da novac koji u dane održavanja utrke u regiju donose turisti nadmašuje gubitke.

'Dobitak od ovogodišnje utrke iznosi oko 62 milijuna dolara,' tvrdi ministar za organizaciju velikih događaja Tim Holding.

Borci za zaštitu okoliša i očuvanje Albert Parka tvrde, pak, da to nije istina i da je nezavisna istraga prije tri godine pokazala da su gubici veći od dobiti. Jednako misli i nezavisni zastupnik u parlamentu Victorije Craig Ingram.

'Nečuveno je trošiti toliko novca na autoutrku, a istovremeno se borimo da pronađemo sredstva za zdravstvenu skrb, obrazovanje, škole za djecu s teškoćama u razvoju...'
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider