Automoto
SPORTOVI
Automoto

VIDEO: Pogledajte kako jurnjavu Interlagosom vide vozači!

Staza Interlagos u Brazilu dugačka je 4.309km i na njoj se vozi 71 krug u utrci...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utrka u Sao Paulu jedna je od atraktivnijih u kalendaru F1, a vozačima je poseban izazov od prvog do posljednjeg zavoja.

Krug se sastoji od mnogo neugodnih zavoja. Odmah na početku tu je dvostruki zavoj 'Senna S' u kojem vozač koji prekasno koči gubi najmanje sekundu i nema to više gdje nadokanditi do kraja kruga. Slijedi kratki ravni dio na kojem bismo mogli možda vidjeti i pretjecanje u utrci, a onda zavoji 4 i 5 u koje treba oprezno ući jer prelijetanje preko pasice može imati kobne posljedice u utrci.

Zavoji broj 6 i 7 ('Curva do Laranjinha') možda su i najatraktivniji brzi zavoji u cijeloj sezoni, tu dolaze do izražaja vozačke sposobnosti jer ih treba proći što pliće, a sa što većom brzinom. Sa lijeve strane je velika zona izlijetanja za one koji ih promaše.

Slijedi novi S zavoj, a nakon njega 'Bica de pato', najsporiji na cijeloj stazi koji vozačima ne predstavlja probleme. Međutim, nakon njega slijedi jurnjava do posljednjeg 12. zavoja 'Juncao' koji se čini lagan, ali vrlo ga je lako promašiti, a od iznimne je važnosti, jer nakon njega slijedi dugi ravni dio, idealna prilika za pretjecanje.Greška u posljednjem zavoju može dovesti do gubitka pozicije, ili propuštanja prilike za pretjecanje.

Rekord staze drži Juan Pablo Montoya 1:11.473.

VN Brazila počinje u 17 sati.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider