Automoto
SPORTOVI
Automoto

VIDEO: Ovo je Hrvatica - prva žena kandidat za Formulu 1 nakon 1976.!

Ekipa Nove TV snimila je Hrvaticu koja ima samo jedan cilj - postati vozačica Formule 1!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jeste li čuli za ime Evelin Frank? Većina vjerojatno nije, ali vrijedi ga zapamtiti. Ta djevojka odlučna je da - ni manje ni više - postane prva žena u Formuli 1 nakon 1976. godine.  Vozačku dozvolu nema, ali juri 'tristo na sat'. 17-ogodišnja djevojka iz Maksimira velika je nada svjetskog auto-moto sporta. Predviđaju joj da će postati tek treća žena u povijesti Formule 1.

>> GOL.hr istražuje: Znate li koliko je vozačica vozilo u Formuli 1?

Otišla sam u vozačku školu Roba Wilsona koji je trener vozača McLaren Mercedesa i on me usporedio s Kimijem Raikkonenom i Lewisom Hamiltonom

‘Otišla sam u vozačku školu Roba Wilsona koji je trener vozača McLaren Mercedesa i on je rekao da sam jako talentirana, da nemam strah i usporedio me s Kimijem Raikkonenom i Lewisom Hamiltonom u različitim fazama njihove karijere’, kazala je Evelin.

U karting je prvi put sjela sa 14 godina, a uskoro će voziti prvenstvo u formuli Renault, etapi na putu prema formuli 1. Za učenicu trećeg razreda sportske gimnazije strah na stazi nepoznat je pojam.

‘Sigurna sam da ja to mogu, da dobro vozim, što se i pokazalo i kada nešto volite jednostavno nema mjesta strahu. To će biti moj budući posao, to je već sad moj posao i ja sve dajem za to.’

Na slavnom Silverstoneu nedavno je upoznala Bruna Sennu, a u Münchenu se utrkivala s Adrianom Sutilom. Zvijezde formule 1 na potencijalnu buduću konkurenticu ostavile su sjajan dojam.

‘Pa, privatno su stvarno super otvoreni dečki. Lijepo se s njima da razgovarati. Senna čak daje savjete.’

Osim na stazi, Evelin svakodnevno trenira i u teretani. I to po tri sata. A neki misle kako automobilizam nije fizički zahtjevan sport.

‘Teretana je važna, naravno, zbog psihičke spreme, zato jer mi tijekom utrke gubimo oko četiri kile.’

Evelin Frank sve je podredila ostvarenju životnog sna. Samouvjerena tinejdžerka sanja samo o nastupu u formuli 1. I ne boji se muške konkurencije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider