Automoto
SPORTOVI
breaking news !: USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda
Automoto
ne zna što dalje

Vettel se oglasio nakon objave da napušta Ferrari i objasnio gdje je puklo

Sebastian Vettel i Ferrari potvrdili su objavama na društvenim mrežama prekid suradnje po završetku ove godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Četverostruki svjetski prvak u Formuli 1, Sebastian Vettel u svom je obraćanju zaključio kako "više nije bilo obostrane želje" za nastavkom suradnje s Ferrarijem.

"Kako biste ostvarili najbolji mogući rezultat u sportu, od vitalne je važnosti da sve strane djeluju u potpunom skladu. Momčad i ja smo shvatili da više ne postoji obostrana želja da ostanemo zajedno i nakon ove sezone", napisao je 32-godišnji njemački vozač u objavi na svom profilu na Instagramu te odbacio tezu kako je do razlaza došlo zbog toga što mu je Ferrari za jednogodišnje produženje ponudio manju plaću.

"Financijski razlozi nisu doveli do ove zajedničke odluke. To nije način na koji razmišljam kod donošenja nekih odluka i nikada neće ni biti", izjavio je Vettel.

''Ono što se događalo posljednjih mjeseci...''

Zahvalivši Ferrariju i navijačima širom svijeta na podršci koju je uživao tijekom godina, Vettel je napisao kako mu je prvi cilj završiti suradnju s nadom da će podijeliti još prekrasnih zajedničkih trenutaka, a osvrnuo se i na svoju budućnost.

gol expired Sebastian Vettel napušta Ferrari na kraju sezone: Jedna od mogućih zamjena - Hamilton divider

"Ono što se događalo posljednjih mjeseci mnoge od nas navelo je na razmišljanje koji su nam stvarni životni prioriteti... Uzet ću si vremena koliko god je potrebno kako bih razmislio o tome što je doista važno kad je u pitanju moja budućnost", napisao je Vettel.

Ferrari je u svojoj objavi zahvalio njemačkom vozaču na pet prekrasnih godina i pozvao na uživanje u njegovoj posljednjoj sezoni u kojoj će imati podršku kakvu je imao od 2015..

Stigao kao Schumijev nasljednik

Sebastian Vettel u Ferrari je došao kao četverostruki svjetski prvak (2010. - 2013.), a sve je naslove osvojio za upravljačem Red Bulla. Momčad iz Maranella i njemački vozač nadali su se uspješnoj suradnji kakvu je Ferrari imao s Vetellovim idolom Michaelom Schumacherom, koji je u crvenom bolidu osvojio pet od svojih sedam naslova svjetskog prvaka.

No Vettel je u Ferrariju uspio dvaput biti drugi u ukupnom redoslijedu (2017. i 2018.), jednom treći (2015.), jednom četvrti (2016.), a prošlu je godinu završio na petom mjestu, gledajući u leđa i mladom momčadskom kolegi Charlesu Leclercu, koji ga je nadmašio u svemu te polako preuzeo ulogu prvog vozača.

U 240 utrka u karijeri Vettel je ostvario 53 pobjede, a 120 puta penjao se na pobjedničko postolje. Od svoje 53 pobjede za upravljačem Ferrarija ostvario je njih 14, a posljednju na prošlogodišnjoj Velikoj nagradi Singapura. Kao vozač Ferrarija 54 puta bio je na pobjedničkom postolju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider