Automoto
SPORTOVI
Automoto

Vettel: Ovo je veliko iznenađenje, Schumi: Isto kao i 1991.!

Šesti 'pole position' u karijeri za 22-godišnjeg je njemačkog vozača Red Bulla Sebastiana Vettela, prema njegovom vlastitom priznanju, došao potpuno neočekivano...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vettel je bio najbrži u kvalifikacijama za Veliku nagradu Bahreina, prvu ovogodišnju utrku Svjetskog prvenstva Formule 1. 'To je veliko iznenađenje', bila je prva Vettelova reakcija nakon kvalifikacija.

>> Impresivni Vettel starta prvi, Ferrari iza, Schumi tek sedmi!

'Tijekom zimskih testiranja nitko zapravo nije znao gdje je, iako je bilo jasno da smo prilično jaki, ali istovremeno blizu ostalim konkurentima. Tijekom jučerašnjih treninga nismo bili dobri koliko smo se nadali, tako da su mehaničari imali dugu noć. Znao sam da imamo dobar automobil, ali trebalo je sve posložiti. Sretan sam zbog 'pole positiona', lijep je to osjećaj.'

Iza Vettela će startati Ferrarijevi vozači Felipe Massa i Fernando Alonso, a veliku je pozornost, dakako, u subotu privlačio i povratnik Michael Schumacher u bolidu Mercedesa. Sedmerostruki svjetski prvak na kraju se morao zadovoljiti sedmom startnom pozicijom.

'Zadovoljan sam sedmim mjestom nakon što sam toliko dugo bio izvan Formule 1. Slučajno se radi o istoj poziciji koju sam imao u svojoj prvoj utrci karijere, u Belgiji 1991. Bilo je zabavno raditi s mojom novom momčadi, cijenim sve njihove napore i podršku. Imam osjećaj da smo tijekom ovog vikenda napredovali korak po korak, tako da se radujem utrci', kazao je Schumacher.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider