Automoto
SPORTOVI
Automoto
Safety car pomogao Hamiltonu

Verstappenu novo slavlje u Sliverstoneu, McLaren sjajan vikend zaključio postoljem

Max Verstappen odnio je pobjedu na VN Velike Britanje, drugi je završio Norris, dok je mjesta na postolju zaokružio Hamilton.

Max Verstappen (Foto: Afp)

Max Verstappen odnio je pobjedu na VN Velike Britanje, drugi je završio Norris, dok je mjesta na postolju zaokružio Hamilton.

Sjajni Nizozemac je u slavio prvi put u Silverstoneu, šesta mu je ovo pobjeda zaredom, a čak osma od ukupno 10 voženih utrka ove sezone.

Mirra Andrejeva Tenis ima novu svjetsku zvijezdu! 16-godišnja Ruskinja nastavila senzacionalni niz na Wimbledonu divider

Nevjerojatan je ovo niz za Red Bull, nastavili su pobjednički niz koji traje 11 utrka, izjednačivši rekord McLarena iz 1988. godine, kada su takav niz ostvarili Ayrton Senna i Alain Prost.

Safety car pogodovao je Hamiltonu koji se na kraju dovukao do trećeg mjesta, ali priča cijelog vikenda je preporođeni McLaren koji je čak uspio na startu iznenaditi Verstappena, ali Norris nije izdržao dugo u vodstvu uz ipak inferiorniji bolid.

U ukupnom poretku Verstappen sada ima 255 bodova. Njegov momčadski kolega, Meksikanac Sergio Perez je drugi sa 156, Španjolac Fernando Alonso (Aston Martin) ima 137, a Lewis Hamilton (Mercedes) 121 bod.

U poretku konstruktora Red Bull je uvjerljivo prvi sa 411 bodova, ispred Mercedesa (203), Aston Martina (181) i Ferrarija (157).

Sljedeća utrka čeka nas u Mađarskoj 23. srpnja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider