Automoto
SPORTOVI
Automoto
F1

Valtteri Bottas najbrži na prvom treningu: Nekoliko izlijetanja vozača

Prvi trening nije dobro prošao za aktualnog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Finski vozač Valtteri Bottas (Mercedes) postavio je najbolje vrijeme na prvom službenom treningu održanom u petak na stazi u Sočiju, gdje će se u nedjelju najbolji svjetski vozači formule 1 boriti za Veliku nagradu Rusije, desetu utrku revidiranog natjecateljskog kalendara za 2020.

Bottasovo najbolje vrijeme je bilo 1:34.923 minute, a najviše mu se približio Australac Daniel Ricciardo (Renault) zaostavši za Fincem 507 tisućinki sekunde. Tek nešto sporiji od Ricciarda (+0.654) bio je Nizozemac Max Verstappen (Red Bull).

Prvi trening oje bilježilo nekoliko izlijetanja vozača, bez ozbiljnijih posljedica, no trening je dvaput prekidan kako bi staza bila očišćena od ostataka oštećenih bolida.

Prvi trening nije dobro prošao za aktualnog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona (Mercedes), koji je spletom okolnosti imao tek 19. vrijeme u konkurenciji 20 vozača. Britanac je od momčadskog kolege Bottasa, pred kojim ima 55 bodova prednosti u redoslijedu Svjetskog prvenstva, bio sporiji za gotovo tri sekunde.

U petak je na rasporedu još jedan službeni trening.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider