Automoto
SPORTOVI
Automoto
dio vozača je bio sumnjičav

Utrka Formule 1 će se ipak održati unatoč raketnom napadu u blizini staze

U noći s petka na subotu dugotrajni su sastanak obavili čelnici FIA-e te predstavnici samih momčadi i vozači.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zaključeno je kako će se VN Saudijske Arabije u Formuli 1 normalno obaviti po planu i programu tijekom subote i nedjelje.

Podsjetimo kako se tijekom petka dogodio napad na skladište naftne kompanije u Jeddahu, u blizini staze. Saudijska državna televizija je objavila kako je došlo do napada na skladište državne naftne kompanije Saudi Araco.

Veliki požar i crni gusti dim mogli su se vidjeti i sa staze, a odgovornost za napad preuzeli su pobunjenici iz susjednog Jemena.

''Nakon razgovora sa svim momčadima i vozačima, koji su trajali do dugo u noć, odlučeno je kako će se Velika nagrada Saudijske Arabije normalno nastaviti'', službeno su priopćili iz Međunarodne automoto organizacije (FIA).

Nakon svih događaja neki vozači su sami izrazili veliku sumnju u to koliko je pametno nastaviti sa sportskim aktivnostima tijekom vikenda, no nakon odrađenog sastanka jednoglasno je odlučeno da će Velika nagrada ići dalje.

"Održane su opsežne rasprave između samih dionika, vladinih tijela i agencija odgovornih za sigurnost te su dana potpuna jamstva o sigurnosti događaja", dodali su iz FIA-e.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider