Automoto
SPORTOVI
Automoto
svjedoci opisali užas

Tragedija na reliju: U dva dana u nesrećama poginulo dvoje vozača i suvozač

Strašne vijesti stižu s relija u Australiji…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Da je reli opasan sport mogli su se uvjeriti uživo i gledatelji prošlog tjedna na hrvatskim cestama. Izlijetanja, prevrtanja i gledatelji koji se igraju s vlastitim životima zbog nesavjesnog praćenja utrke, često i sa same staze, sastavni su dio ovog atraktivnog sporta.

No u WRC-u je sigurnost dovedena na najviše grane za razliku od mnogih drugih relija. Dokaz tome su tragične vijesti iz Australije gdje je u samo dva dana poginulo troje sudionika, dvoje vozača i suvozač.

Dogodilo se to na reliju Targa Tasmania koji se od 1992. godine održava na najvećem australskom otoku. Tragedija se dogodila u dijelu relija gdje se utrkuju automobili tzv. old timeri te ih vozi vozači veterani.

Prvo je poginuo 68-godišnji Shane Navin u Mazdi RX-7 iz 1979. godine s kojom se kotrljao više od 20 metara.

''Poletio je u jednom trenutku i onda sam čuo da je udario u tlo. Izgubio je kontrolu i samo se okretao. Tada je uslijedila eksplozija'', ispričao je jedan svjedok za australske medije.

Dan kasnije smrtno su stradali 68-godišnji Leigh Mundy i njegov suvozač Dennis Neagle (59). Policija nije uspjela utvrditi razlog njihove nesreće u Porscheu.

''Izgubili su kontrolu i zabili se u drvo na suvozačevoj strani'', objavili su iz policije.

''Stigli su s velikom brzinom i uletjeli među drveće. Bio je to žestok udar i odmah sam znala da će biti strašnih posljedica'', ispričala je svjedokinja.

Reli zajednica u Australiji tuguje. Poginuli su bili veliki zaljubljenici u ovaj reli koji je osnovan po uzoru na legendarne europske utrke u Italiji i Francuskoj, Mille Miglia, Coupe des Alpes i Tour de Corse.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider