Automoto
SPORTOVI
breaking news !: USKORO UŽIVO Milanović najavio izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare
Automoto
Još nije potpisao

Gdje će Hamilton po rušenje najvažnijeg rekorda Michaela Schumachera?

Hamilton je u nedjelju pobjedom na VN Portugala u Portimau došao do 92. trijumfa u karijeri i time je prestigao Michaela Schumachera na listi svih vremena po broju pobjeda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šef Mercedesove momčadi u Formuli 1 Toto Wolff nije nimalo zabrinut kad je u pitanju hoće li Lewis Hamilton (35) produžiti ugovor s momčadi u kojoj dominira posljednjih sedam sezona.

"Ako asteroid pogodi zemlju svašta se može dogoditi. No, nema razloga da napusti momčad koja ima najbolji bolid i mi ga želimo u tom bolidu", kazao je Toto Wolff za BBC Radio 4.

Hamiltonu ugovor s Mercedesom ističe na kraju ove sezone. Protekle nedjelje kazao je da bi želio produžiti ugovor, ali da treba riješiti dosta pitanja kad je u pitanju nastavak suradnje.

Hamilton je u nedjelju pobjedom na VN Portugala u Portimau došao do 92. trijumfa u karijeri i time je prestigao Michaela Schumachera na listi svih vremena po broju pobjeda.

gol expired Hamilton prestigao Michaela Schumachera i u Portugalu ispisao povijest Formule 1 divider

Schumacher je tijekom karijere skupio 91 pobjedu, te je sedam puta bio svjetski prvak. Hamilton ove sezone uvjerljivo vodi u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva i smiješi mu se sedmi naslov prvaka čime će se izjednačiti s legendarnim Nijemcem.

Šef Mercedesove momčadi Toto Wolff pohvalio je Hamiltonovu posvećenost tome da se stalno usavršava: "Obojica smo u Mercedesu od 2013. godine. No, on je danas potpuno drugačija osoba, i kao vozač, ali i izvan trkališta. Stalno se preispituje, razvija svoju vještinu i svaki dan želi biti bolji. To je vrlo inspirativno".

Od šest naslova prvaka Hamilton ih je pet osvojio u Mercedesu. Također, od 92 pobjede u utrkama Formule 1 njih 72 ostvario je u Mercedesovu bolidu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider