Automoto
SPORTOVI
Automoto
Velikan automoto sporta

Na današnji dan prije 10 godina Schumacheru se život okrenuo naopačke: U kakvom je stanju legendarni Nijemac?

Točno je 10 godina prošlo od Michaelovog pada u francuskim Alpama.

Michael Schumacher (Foto: Afp)

Na današnji dan prije točno 10 godina Michael Schumacher doživio je tešku nesreću na skijanju u francuskim Alpama. Legendarni Nijemac udario je glavom o stijenu dok je skijao izvan staze u Meribelu, a iako je nosio kacigu, Schumacheru se život okrenuo naopačke.

Schumacher je hitno helikopterom prebačen u bolnicu, narednih šest mjeseci proveo je u induciranoj komi. Liječenje je nastavio u Grenobleu i Laussani da bi naposljetku u rujnu 2014. godine pušten na kućnu njegu.

Mario Pašalić Udarac po džepu za hrvatske nogometaše: Vlada ukida porezne olakšice, morat će plaćati 45 % poreza divider

Pravo stanje Michaela Schumachera je pod velom tajne dugih 10 godina, obitelj šuti, a tek tu i tamo dođe poneka vijest koja ne sluti na dobro. Navodno se za Michaela brine tim liječnika 24 sata na dan.

Prije dvije godine Netflix je objavio dokumentarac o Michaelu, a tada je njegov sin Mick, koji je krenuo očevim koracima, otkrio:

''Imao bi o mnogo čemu razgovarati s ocem. Svega bi se odrekao samo za to'', rekao je Mick koji je vozio za Haas 2021. i 2022. godine.

Ralf otkrio da nije više onaj stari

''Nedostaje mi Michael iz starih dana. Život je ponekad nepravedan. Imao je puno sreće kroz život, a onda se dogodila ova tragična nesreća koja je sve promijenila'', rekao je njegov brat Ralf Schumacher nedavno za Daily Mail.

Perić i Dabro Zvučno pojačanje pred vratima Osijeka, znači li to da će biti odlazaka? divider

Ime legendarnog Nijemca zlatnim je slovima upisano u povijest automobilističkog sporta, crveni Ferrari zauvijek će ostati sinonim za neuništivog Michaela. Njegova Scuderija prisjetila se Schumachera uz riječi podrške: ''Nastavi se boriti.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider