Automoto
SPORTOVI
Automoto
Umalo izgubila život

18-godišnjakinja progovorila o stravičnoj nesreći: ''To je vjerojatno čudo''

18-godišnja vozačica Formule 3 Sophia Flörsch otvorila se oko nedavne nesreće koja ju je umalo stajala života.

Sophia Floersch (Foto: Instagram) (Foto: Instagram)

Sophia Flörsch, 18-godišnja vozačica Formule 3, za BBC je komentirala kako je preživjela sudar od 270km/h na Grand Prixu u Macau u studenom. Njemačka tinejdžerica slomila je kralježnicu nakon što je izgubila kontrolu nad svojim automobilom koji je poletio zrakom prije nego što je udario u zaštitnu ogradu i u prostor za medije i fotografe.

''To je vjerojatno čudo, ali to je vjerojatno i razlog zašto sam sretna i normalna'', rekla je Flörsch, koja je proslavila 18. rođendan ni dva tjedna nakon sudara.

Njemica je dodala da se osjeća ''dobro'' nakon početka rehabilitacije prije dva tjedna. Bol se postupno smanjuje svakim danom.

''Osjećam se dobro. Sve to se dogodilo prije četiri tjedna, a ja već mogu raditi većinu stvari. Za mene sada vrijede samo osnove, da povratim snagu, ruke i noge, ali mogu koristiti sve osim leđa i vrata'', izjavila je Flörsch.

Mlada vozačica slomila je dvije kosti u kralježnici – njezin T3, za koji kaže da je još uvijek slomljen i njezin C7, koji je bio razbijen u tri dijela. Cilj joj je da se vrati u automobil krajem veljače ili početkom ožujka.

''To je plan i pokušat ću ponovno biti u formi'', zaključila je Njemica.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider