Automoto
SPORTOVI
Automoto
Argentinac preuzeo vodstvo

Smjena na reliju Dakar: Vodeći Čileanac pao, uspio završiti etapu pa ipak odustao

Cornejo Florimo je pao na 252. kilometra, ali je ipak stigao do cilja na 11. mjestu, sa zakašnjenjem od 17 minuta i 42 sekunde u odnosu na pobjednika dana Brabeca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Amerikanac Ricky Brabec (Honda) pobijedio je u konkurenciji motocikala u 10. etapi relija Dakar 2021., ali je vijest dana odustajanje Čileanca Josea Ignacia Corneja Florima (Honda), koji je zauzimao vodeću poziciju uoči ove etape.

Brabec je 583 kilometra prevalio za tri sata, 12 minuta i 33 sekunde, ispred Španjolca Joana Barrede Borta (Honda), koji je zaostao tri minute i 15 sekundi, te Argentinca Kevina Benavidesa (Honda), trećeg s 5:11 minuta zaostatka.

Cornejo Florimo je pao na 252. kilometra, ali je ipak stigao do cilja na 11. mjestu, sa zakašnjenjem od 17 minuta i 42 sekunde u odnosu na pobjednika dana Brabeca. No, ubrzo nakon dolaska Čileanac je objavio da odustaje od utrke iako je bio na 3. mjestu ukupno.

Njegovim odustajanjem dvije etape prije kraja novi vodeći je Argentinac Kevin Benavides, koji ima 51 sekundu prednosti ispred Brabeca, pobjednika Dakara iz 2020.

Jedanaesta i pretposljednja etapa vozi se u četvrtak i s brzincem od 511 km po dinama najduža je etapa ovogodišnjeg izdanja relija u Saudijskoj Arabiji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider