Automoto
SPORTOVI
Automoto

Schumi: Pa nisam ja jedini koji ima morsku bolest od simulatora

Vijest da se Michael Schumacher ne osjeća najbolje u simulatorima vožnje tijekom priprema za utrke u Formuli 1 nedavno je preplavila medije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Schumacher, otkriveno je, u simulatorima obolijeva od morske bolesti, odnosno bolesti kretanja. Informacija je ubrzo prerasla u senzaciju, a za sve je okrivljena njegova aktualna momčad, Mercedes GP, kojoj je pristupio nakon trogodišnje mirovine.

Proslavljeni njemački vozački as odbacuje takve insinuacije.

''Mislim da gotovo svi vozači u Formuli 1 imaju iste probleme. I nema to veze s godinama, i kada sam započinjao u Ferrariju mučili su me jednaki problemi. Čovjek se može na njih naviknuti kroz neke procese'', kazao je sedmerostruki svjetski prvak odbivši krivicu svaliti na svoju momčad.

>> Evo zašto Schumi ne podnosi simulatore!

Naime, simulator koji koriste Mercedes GP-u i nije baš posljednji krik tehnologije. Schumacher smatra da to nema nikakve veze s njegovim mučninama, a dodaje i da ostale momčadi, boljim simulatorima unatoč, baš i ne profitiraju od tehnologije.

''Prema mojim saznanjima neke vodeće momčadi ga koriste jako malo. Sigurno ne u mjeri u kojoj McLaren to radi. Mišljenja sam da se na njemu i ne može puno toga napraviti, ali, kako bilo, treba imati dobar simulator. Malo koja momčad ga i ima. Od njega je ionako najviše koristi u tome da se možemo priviknuti na stazu što, kod mene, nikada nije bio slučaj. Ne vidim prednost u imanju simulatora'', zaključio je Schumacher koji se radije privikava stazi na njoj samoj nego u zamračenoj prostoriji na 'kompjuterskoj igrici'.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider