Automoto
SPORTOVI
Automoto
ususret wrc-u u hrvatskoj

Naš reporter provozao se s hrvatskim vozačem relija: Doživjeli su nezgodu na mokroj cesti

Još nas nekoliko dana dijeli do jednog od najvećih sportskih događaja u povijesti Hrvatske. Stiže nam Svjetsko prvenstvo u reliju, a posade ovaj vikend odrađuju posljednja testiranja. Uoči velikog spektakla naš Ivan Forjan provozao se s jednim od hrvatskih predstavnika Vilimom Prodanom.

Jurilice od 200 i više konjskih snaga za četiri dana okupirat će lokalne ceste u okolici Zagreba i Karlovca.

Svjetska elita relija stiže u Hrvatsku, a više od 60 posada borit će se za titulu u nekoliko kategorija. Croatia Rally ponudit će 20 brzinskih ispita, ukupno dugih više od 300 kilometara.

Hrvatske boje branit će šest posada, među njima i Vilim Prodan i Zoran Raštegorac, koje smo jutros posjetili na testiranju.

"Držimo dobar ritam, da opravdamo ulogu domaćih favorita. Ja se nadam da hoćemo, testovi su u punom mahu. Danas je kiša, jučer suho, da probamo i po mokrim uvjetima, auto je spreman, ekipa ga je spremila jučer u Sloveniji. Ajmo vidjeti", kaže Prodan.

"To je pobjednička potkapa iz Italije, pa te molim da se baš ne ispovraćaš unutra", upozorava Zoran Raštegorac, suvozač.

Brzina se u nekim dijelovima staze penje i do 170 kilometara na sat. Cesta je danas bila mokra, pa i ne ide sve baš uvijek glatko.

"Mali tehnički problem, blato, izvrtjeli smo se, ali nema veze. Moram reći da smo spremni, nakon današnjeg testiranja, 80 km danas, 80 jučer, idemo spremni na start."

Kako izgleda jurnjava po hrvatskim cestama, pogledajte u videoprilogu!


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider