Automoto
SPORTOVI
Automoto
Napad na Mercedes

Oni su glavna uzdanica svih koji se nadaju uzbudljivoj sezoni Formule 1: Razlog je ovaj bolid

Mercedes već godinama dominira oktanskim cirkusom, vidjet ćemo kako će se odviti nova sezona koja počinje krajem ožujka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brutalna dominacija Lewisa Hamiltona i Mercedesa proteklih je godina posve eliminirala neizvjesnost u Formuli 1.

Za oktanski cirkus loše je kad je jedna momčad do te mjere superiorna svim ostalim da je jedini upitnik uoči sezone koji od dva njihova vozača biti svjetski prvak. Jednostavno, gubi se interes.

Baš to se u posljednje vrijeme događalo Formuli 1 s Mercedesom pa se uoči nove sezone brojni ljubitelji ovog sporta nadaju da će se pojaviti netko tko će makar biti u igri za titulu do posljednje utrke, u vozačkoj i/ili konstruktorskoj konkurenciji.

Najveće šanse za to daju se Red Bullu koji je predstavio svoj bolid RB16B.

Momčad koja je prošle sezone završila kao uvjerljivo drugoplasirana u poretku konstruktora i koja ima Maxa Verstappena, od ove je sezone pojačala vozačku postavu jer su pridodali već provjerenog Sergija Pereza, dok je Alexander Albon, koji je lani vozio za njih, u ovoj sezoni rezervni i testni vozač Red Bulla.

Red Bull osam godina čeka naslov

U austrijskoj momčadi nadaju se da bi RB16B mogao biti bolid kojim će vratiti titule na koje čekaju još od 2013. godine i završetka dominacije Sebastiana Vettela.

Što se tehničkih specifikacija bolida tiče, nos je ove godine malo manji nego lani i započinje malo dalje. Bočni nosači su suptilno preoblikovani, s malo agresivnijim nagibom prema dolje jer su se aerodinamičari jako trudili da potisnu stražnju silu prema dolje. Iako prednji i stražnji ovjes izgledaju nepromijenjeno, postoji mišljenje stručnjaka koji tvrde da to nije tako i da je s namjerom karoserija sasvim skrivena oko tog područja.

Naravno, za bilo kakve druge dojmove morat ćemo pričekati predsezonska testiranja u Barceloni.

Sezona započinje 28. ožujka utrkom za Veliku nagradu Bahreina na stazi Sakhir.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider