Automoto
SPORTOVI
Automoto
A prvo demantirano

Promjene u F1 momčadi: Prodana Force India

Indijski konglomerat Sahara Group kupio je 42,5% udjela u Formula 1 momčadi Force India, koja ove godine koristi Mercedesove motore a novi naziv momčadi će biti Sahara Force India.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo prije nekoliko dana većinski vlasnik Force Indie, Vijay Mallya, dao je službenu izjavu u kojoj opovrgava mogućnost prodaje, ali je u srijedu na press-konferenciji u Abu Dhabiju, kojoj je nazočio i predsjednik Sahara Group-a Subrata Roy, potvrdio prodaju 42,5% udjela u Formula 1 momčadi Force India. Sada Mallya i Sahara Group drže po 42,5% udjela, dok vlasnički udio obitelji Mol iznosi 15%.

"Zadovoljstvo mi je pozdraviti Saharasrija Subratu Roy Saharu kao predsjednika uprave Sahara Force Indije. Bilo je pitanje ponosa staviti Indiju na svjetsku kartu Formule 1 sa Force Indijom i podići je na nivo na kojem se sada nalazi. Sahara Group je imala velikog udjela u promoviranju sporta u našoj zemlji i ona je idealan partner kako bi Sahara Force India F1 momčad polučila još bolje rezultate u Svjetskom prvenstvu Formule 1", izjavio je Vijay Mallya.

Sahara se bavi nekretninama, medijima i turizmom te je vlasnik kriket tima Pune Warriors India.

"India postiže dobre rezultate u sportu a Formula 1 je oduvijek bila rezervirana za zapadni svijet. Pojavljivanje Indije u ovom sportu stvar je kojom se ponosi svaki Indijac. Jako sam sretan što je Sahara suvlasnik Force Indije, jedine indijske F1 momčadi, i da ćemo zajedno donijeti ponos i lovorike našoj voljenoj naciji",  izjavio je predstavnik novog suvlasnika Saharasrija Subrata Roy Sahara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider