Automoto
SPORTOVI
Automoto
Borio se za život

Posljednji ples legendarnog Nike Pulića: Na Croatia Rallyju zaključit će 40 godina dugu karijeru

Niko Pulić zaključit će karijeru na WRC Croatia Rallyju 2022.

Leteći Konavljanin sprema se za svoj posljednji ples. Legenda hrvatskog automobilizma Niko Pulić na WRC Croatia Rallyju zaključit će četiri desetljeća dugu vozačku karijeru.

„Pazi, u svojoj državi imaš prvenstvo svijeta i opraštaš se u onome što si volio, za čim si živio 40 godina", kazao je Pulić.

Četrdeset godina duga karijera

Omaž je to sjajnoj karijeri pionira auto-moto sporta na ovim prostorima, koji je od FIA-e dobio dopuštenje da na WRC-u simbolično nastupi pod rednim brojem 40. A kada smo već kod brojki, pitali smo Pulića zna li koliko je puta osvajao naslov prvaka Hrvatske.

"Ne znam točno. Brojali smo negdje do 13. ili 14., ali mislim da sam osvojio 17 ili 18 različitih prvenstava u disciplinama brda, kruga, relija.

Zato tri uzastopna naslova prvaka Europe na brdu ne zaboravlja, baš kao ni onaj četvrti koji mu je otet za zelenim stolom.

Bio je u to vrijeme sportska zvijezda u Hrvatskoj, za volanom je prošao više od 6 milijuna kilometara, no danas kada ga pitate je li vrijedilo sve podrediti želji za utrkivanjem, dobro će razmisliti.

"Kad nekome kažete da od troje djece nisi bio niti na jednoj krizimi. Imao sam sreću da moja supruga nije htjela karijeru, nego se posvetila djeci i zato sam uspio", rekao je Pulić.

Uspio dobiti najvažniju bitku 

Uspio je prije godinu dana slaviti i u najvažnijoj utrci, onoj za životom. Koronavirus prikovao ga je za bolnički krevet, gdje je 51 dan proveo na kisiku, a u mjesec dana izgubio je 19 kilograma.

"Ja sam ostao živ isključivo zahvaljujući osoblju bolnice Dubrovnik. Nažalost, ta borba traje jer su mi pluća bila oštećena i zadnjih tri, četiri mjeseca ne možemo probiti tih 62 posto posebno lijevo krilnog pluća. Da možeš normalno raditi, živjeti, treba ti nekih od 75 do 80 posto", kazao je.

Upravo se zbog vježbanja pluća i mišića 58-ogodišnji Konavljanin vratio naporima utrkivanja. A u skoroj vozačkoj mirovini ostat će blizu svoje najveće strasti.

"Osnovao sam Autoklub Konavle i sad se hoću posvetiti mladima i pokušati nekog Hrvata dovesti na još bolje rezultate nego što sam ja postigao. To mi bila velika želja".

Za kraj je Leteći Konavljanin ispunio i jednu našu želju. Pogledajte o čemu se radi...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider