Automoto
SPORTOVI
Automoto
12 brzinskih ispita

Poreč će po 17. put ugostiti završnicu Prvenstva Hrvatske u rallyu

Završnica Prvenstva Hrvatske u rallyu održat će se prvog vikenda u studenom u Istri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rally Poreč održat će se sedamnaestu godinu uzastopce i okupit će posade iz Hrvatske i regije koje će se natjecati na 278 km dugačkom itinereru koji se sastoji od 12 brzinskih ispita duljine 90 km. Prijave za natjecanje otvorene su do četvrtka, 27. listopada u ponoć, a službena lista prijava bit će objavljena na službenim internetskim stranicama www.rally-porec.eu u ponedjeljak, 31. listopada .

Prvi dan natjecanja, petak 4. studeni počet će tehničkim pregledom vozila u ranim jutarnjim satima na servisnom parkiralištu ispred dvorane Žatika. Neobavezni shakedown uslijedit će u 12:30, a startna rampa na Gradskom parkingu u centru Poreča na rasporedu je u 15:15. Prvi od ukupno tri brzinska ispita vozit će se u Taru i okolici, nakon čega slijedi i atraktivni prolog. Posade očekuju dva noćna prolaska brzinskim ispitom u centru Poreča, na Gradskom parkiralištu.

Subota, 5. studeni donosi čak 78 kilometara brzinskih ispita koji će se voziti u zapadnoj Istri. Posade će čak tri puta voziti 7,75 km dugački brzinac Tinjan, a po dva put će prolaziti Kanfanarom, Mugebom i Žbandajem. Ciljna rampa predviđena je u 19 sati na Centralnom gradskom parkiralištu u Partizanskoj ulici.

Pobjedu u Prvenstvu Hrvatske na Croatia rallyu već su osigurali Juraj Šebalj i Maja Sabol iz AKK Sveta Nedelja, no otvorena je borba za treće mjesto ukupnog poretka, kao i za pozicije u klasama. Prvi pobjednici porečkog rallya 1999. godine bili su Slovenci Darko Peljhan i Miran Kacin u VW Golfu IV Kit Car. Najbolje plasirana hrvatska posada bila je Antun Filipec i Tomislav Milakara u Fordu Escortu RS Cosworthu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider