Automoto
SPORTOVI
Automoto

Pogledajte kako će izgledati nova F1 staza u Americi

Organizatori F1 utrke u američkom Austinu predali su FIA-i plan izgradnje nove staze koja će se u kalendaru naći 2012. godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon debakla u Indianapolisu, Ecclestone ponovo pokušava osvojiti američko tržište. Formula 1 ponovo će se voziti u SAD-u od 2012. godine na potpuno novoj stazi u Texasu. Bit će to ujedno i deseta američka staza u povijesti na kojoj se vozi elitno automobilističko natjecanje.

>> Kome još Bernie nije uspio prodati Formulu 1?

Organizatori utrke u Austinu ovih su dana predali FIA-i planove za izgradnju nove staze koja bi trebala biti najatraktivnija u F1 kalendaru. Ako pogledamo nacrt, vidimo da staza zaista ne izgleda dosadno i da bi mogla biti veliki izazov vozačima. Sada se od FIA-e očekuje da izda odobrenje za izgradnju.

''Uzbuđeni smo što smo predali dizajn staze na odobrenje FIA-i. Napravili smo to prije roka što pokazuje našu sposobnost uoči održavanja utrke 2012. Sada se veselimo odobrenju od FIA-ne komisije za staze koja će se naći u veljači da bi pregledala naš nacrt,'' izjavio je Tavo Hellmund, promotor utrke.

Stazu je dizajnirao Hermann Tilke, autor gotovo svih modernih F1 staza.

''Tilke je ovo radio milijun puta i siguran sam da točno zna sve što je potrebno,'' zaključio je Hellmund, no veliko je pitanje hoće li deseti pokušaj prodaje F1 na američkom tržištu uspjeti, s obzirom na zatvorenost Amerikanaca prema internacionalnim sportovima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider