Automoto
SPORTOVI
Automoto
Prava ludnica

Kakav će to spektakl biti: Na Croatia Rallyju očekuje se 350.000 gledatelja!

Croatia Rally održat će se od 21. do 24. travnja. Posebnost ovogodišnjeg natjecanja bit će i organizirani dolazak publike.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja, koji će se održati od 21. do 24. travnja, a koji je ove godine po drugi put u kalendaru Svjetskog prvenstva, Daniel Šaškin na konferenciji za medije u petak najavio je kako se tijekom održavanja utrke očekuje čak 350.000 gledatelja.

Trenutačno je u tijeku Švedski reli koji završava u nedjelju, a prva sljedeća utrka održat će se upravo u Hrvatskoj. S obzirom da ova godina nije kao prošla u kojoj je pandemija znatno ograničila putovanja, natjecanja i okupljanja, organizatori se nadaju da će broj prijavljenih posada biti oko 100.

Posebnost ovogodišnjeg natjecanja će biti i organizirani dolazak publike. Osim slobodnog gledanja uz staze brzinskih ispita, kao što je to i običaj, organizatori ovaj put gledatelje pozivaju i u posebno osmišljene Fan zone, u kojima ih očekuje cjelovita zabavna i ugostiteljska ponuda.

Šaškin: Očekujemo vrtoglavu brojku

"Izuzetno smo sretni i ponosni što uz podršku i pomoć Vlade Republike Hrvatske, Grada Zagreba, županija, sponzora i svih drugih partnera u Hrvatsku ponovo dovodimo ovaj spektakl. Jedna je to od najvećih pobjeda i priznanja za hrvatski auto-sport ikada. Dobiti WRC je već samo po sebi ogroman uspjeh, a zadržati ga i potpisati ugovor na tri godine je dokaz kako znamo 'posao' i da je prošlogodišnje izdanje Croatia Rallyja bilo organizirano na vrlo visokoj rauini. Radi se o vrlo zahtjevnoj organizaciji događaja koji će se po prvi puta odvijati pred publikom. Očekujemo vrtoglavu brojku od oko 350.000 gledatelja pa stoga pozivamo i posjetitelje da vode brigu o okolišu i smanjenju prometnih gužvi, da se grupiraju u automobilima i da na lokacije dolaze zajedno. Ljubiteljima oktanskih uzbuđenja ove godine pripremamo brojna iznenađenja i bogat sadržaj i uz stazu i u Fan zonama. Ulaznice za Fan zonu Platak već su u pretprodaji. Fan zone pružaju puni doživljaj jer osim pogleda na najatraktivnije prolaske svjetskih reli zvijezda, posjetiteljima nude bogatu ugostiteljsku ponudu i cjelodnevnu zabavu. Najveća Fan zona nalazit će se na Zagrebačkom Velesajmu i prva će krenuti s radom, već u utorak,19. travnja. Tamo će posjetitelji moći vidjeti servisne prostore top natjecatelja, kupiti suvenira Croatia Rallyja, top timova i WRC-a, okušati svoje umijeće na nekom od simulatora, uživati ugostiteljskoj ponudi i nastupima poznatih rock izvođača", najavio je Šaškin.

Pomoći će i Fakultet prometnih znanosti

Logističku potporu organizatorima pružit će i Fakultet prometnih znanosti.

"Kako se radi o logistički i organizacijski iznimno zahtjevnom sportskom događaju, veliko nam je zadovoljstvo, ali i prilika i izazov za naše stručnjake što smo drugu godinu zaredom partneri WRC Croatia Rallyja. Fakultet prometnih znanosti pružit će stručnu pomoć u aktivnostima planiranja regulacije prometa te logističke podrške održavanju WRC Croatia Rallyja, a postavljanjem simulatora sigurne vožnje u Parku vozača na Velesajmu zajedno ćemo podizati svijest o važnosti odgovornog ponašanja u prometu", rekao je dekan Tomislav Josip Mlinarić.

Štetner: Međunarodna promocija mjeri se u milijunima eura

Predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner naglasio je gospodarsku važnost činjenice kako je Croatia Rally u kalendaru WRC-a.

"WRC Croatia Rally iznimno je gospodarski bitan Hrvatskoj. Radi se o jednom od najvećih sportskih natjecanja u povijesti naše zemlje, a očekuje nas popunjavanje gotovo svih smještajnih kapaciteta te gosti visoke platežne moći. Ovakvim događajima idemo koracima koji nam trebaju, a međunarodna promocija koju Hrvatska dobiva mjeri se u milijunima eura. Istodobno populariziramo auto-sport te očekujemo pozitivne efekte te privlačenje novih ljudi u naš sport. Prva godina prošla je odlično, ali sad tek treba potvrditi odlične ocjene koje smo dobili. S ponosom ističem da je ova utrka i hrvatski proizvod jer za gotovo cijelu organizaciju odgovorni su hrvatski sportski djelatnici i entuzijasti", poručio je Štetner.

Podršku utrci dali su i Grad Zagreb te Vlada Republike Hrvatske koji sufinanciraju troškove organizacije natjecanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider