Automoto
SPORTOVI
Automoto
Zbog pritiska momčadi

Novi preokret: Bahrein definitivno otkazan za ovu sezonu

Duga trakavica oko održavanja sporne utrke u Bahreinu sada je na zadovoljstvo svih momčadi konačno riješena...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Organizatori utrke Formule 1 Velike nagrade Bahreina na stazi Sakhir, koja se kao uvodna u sezonu trebala voziti 13. ožujka, po drugi su put, sada definitivno, otkazali ovogodišnje natjecanje.

>> Momčadi se ipak izborile za otkazivanje utrke u Bahreinu?

Utrka je prije tjedan dana premještena na 30. listopad, kada se prema prvotnom rasporedu trebala voziti premijerna utrka u Indiji, no ona je zbog Bahreina prebačena na prosinac kao završno natjecanje u sezoni. Momčadi su se žalile na takvu odluku zbog neplaniranog produljivanja sezone, umora i logističkih problema, ali i još uvijek nesređene situacije u državi u kojoj su donedavno bili veliki nemiri. Nakon serije negativnih reakcija koje je uslijedila, organizatori su priopćenjem u četvrtak definitivno otkazali utrku.

"Ne želim da se dogodi da imamo utrku zbog koje će se produljivati sezona, a što bi moglo narušiti zadovoljstvo vozača, momčadi i gledatelja. Mislimo da je bolje da u očima ljubitelja ovog sporta ostanemo u dobrom svjetlu, kao dobri organizatori i nastavimo s pozitivnim utjecajem na razvoj Formule jedan. Zbog toga smatramo da je u najboljem interesu svih da ne forsiramo povratak utrke za ovu sezonu", stoji u priopćenju predsjednika Organizacijskog odbora utrke u Bahreinu, Zayeda R Alzayania.

Sada se očekuje da to još potvrdi Međunarodna federacija autosportova (FIA).

Uvodna utrka u aktualnu sezonu povučena je iz kalendara Svjetskog prvenstva zbog političkih nemira i antivladinih prosvjeda u toj zemlji. Motorsport vijeće FIA-e prošli je petak odlučilo da će se utrka ipak održati, i to 30. listopada, ali takva je odluka dovela do žestokih prosvjeda javnosti i samih momčadi Formule 1 budući da iz Bahreina svakodnevno dolaze vijesti o kršenju ljudskih prava.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati