Automoto
SPORTOVI
Automoto

'Nemoguće je reći kad će se Kubica vratiti'

Riccardo Ceccarelli, liječnik Renaultove F1 momčadi izjavio je kako oporavak poljskog pilota Roberta Kubice vrlo dobro napreduje, ali da ne može govoriti o datumu njegovog povratka na staze...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Očito je da je to pitanje na koje ne mogu odgovoriti. Nitko ne može reći kada i gdje će se vratiti, samo možemo reći da su kirurzi napravili odličan posao'', rekao je Ceccarelli iz Barcelone, sa posljednje runde testiranja uoči početka nove sezone.

''Robert je vrlo jak i dobro se oporavlja. Ali postoji i treći faktor u cijeloj priči, a to je priroda. Što će kod njega biti prirodni način oporavka, hoće li biti brz ili neće. To je nešto što ne možemo reći. U ovom trenutku stoga ne mogu reći hoće li se vratiti ove godine, sljedeće ili za tri godine. To ne bi imalo smisla, mogu reći samo što znam, a to je da mu je svaki dan sve bolje. Vidim da se oporavlja, psihički i fizički. Za one koji ga poznajemo jako dobro, to nije iznenađenje, ali jest za liječnike u bolnici u Pietra Ligureu. Robert miče prstima, miče zapešćem, što je dobro'', dodao je Renaultov liječnik.

Nakon nesreće na reliju Ronde di Andora 6. veljače Kubica je završio u bolnici Santa Corona u Pietra Ligueru s višestrukim prijelomima desne ruke, noge i šake. U prvi mah prijetila mu je i amputacija ruke, ali su liječnici to uspjeli izbjeći.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider