Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što je to bilo?!

Najluđa utakmica godine: Završilo je 6:5, ali pogledajte kako se kretao rezultat – ovo je show!

Wrexham je pobijedio Dover sa 6:5 u utakmici engleske Nacionalne lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica 37. kola engleske Nacionalne lige između Wrexhama i Dovera imala je nevjerojatan tijek događanja, a zbog svega što se događalo konkurirat će za najluđu u ovoj godini.

Konačan rezultat bio je 6:5, nakon što su domaćini izveli preokret u sudačkoj nadoknadi, postigavši dva pogotka koja su im donijela vrlo važne bodove u borbi za promociju u viši rang.

20. minuta: 2:0

Drugoplasirani Wrexham, inače klub iz Walesa, poslije 20 minuta imao je prednost od 2:0 i činilo se da će rutinski doći do pobjede nad sastavom s jugozapada Engleske koji je debelo na začelju ljestvice.

No, vrlo brzo su se stvari zakuhale. Dover je od 22. do 28. minute postigao dva pogotka i došao do izjednačenja, a onda je totalna drama uslijedila u drugom poluvremenu.

63. minuta: 2:5

Izvjesni Michael Gyasi, njemački napadač, u periodu od 51. do 63. minute postigao je hat-trick i rezultat je u tim trenucima bio 2:5, na zaprepaštenje domaćih navijača.

Igrači Wrexhama nisu htjeli ni čuti za predaju, u 65. i 69. minuti su pronašli put do mreže Dovera i zaostatak smanjili na samo jedan pogodak.

98. minuta: 6:5

Međutim, do izjednačenja nisu stizali sve do prve minute sudačke nadoknade. U 91. minuti zabili su za 5:5, da bi u posljednjim sekundama utakmice, u 98. minuti, izrežirali preokret i došli do pobjede koja će se još dugo prepričavati.

Na koncu istaknimo kako je Nacionalna liga zapravo peti rang natjecanja u Engleskoj. Ovo je petoligaška konkurencija (ispred su Premier liga, Championship, League One, League Two), a baš kao što je to slučaj i s nekim drugim klubovima, poput Cardiffa ili Swanseaja, zajedno s Englezima igraju i Velšani.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider