Automoto
SPORTOVI
Automoto
Odakle im lova?

Na životu ih održavaju drugi, a oni grade stazu za Formulu 1

Iz teške gospodarske krize Grci će se, barem jednim manjim dijelom, pokušati izvući izgradnjom staze na kojoj ubuduće namjeravaju organizirati utrke Formule 1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lokalna uprava u atenskom predgrađu Drapetsoneu dala je izraditi projektnu dokumentaciju za igradnju staze koja bi zadovoljavala F1-standarde, i to na lokaciji devastiranoga industrijskog kompleksa.

Unatoč činjenici da je Grčka u teškoj financijskoj krizi, te da je na životu kreditima održavaju druge europske države, ministar za sport u Grčkoj vladi, Konstantinos Tzavaras, potvrdio je da Vlada podupire ideju o trkalištu. Nije, međutim, želio otkriti odakle će država pronaći sredstva za financiranje izgradnje.

"Moramo podupirati projekte koji Grčku čine tržišno konkurentnom. Ako bismo uspjeli dovesti Formulu 1 u Drapetsone, učinili bismo veliku stvar za razvoj Pirejskog poluotoka", izjavio je za Autoweek Tzavaras dodavši:

"U teškim trenucima za našu državu dobrodošao je svaki projekt koji promovira Grčku i koji joj pribavlja međunarodno zanimanje. Projekti poput staze za Formulu 1 donose nova radna mjesta i označavaju našu državu na međunarodnom zemljovidu." (TS)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider