Automoto
SPORTOVI
Automoto
Bravure na dva kotača

VIDEO Moto Gymkhana stigla na zagrebački Borongaj: Ispod vizira smo pronašli poznato lice

U Zagrebu je održano natjecanje u zanimljivoj disciplini - Moto Gymkhana. Cilj motorista je u što kraćem roku proći nimalo lagan poligon, a po reportažu smo poslali Ivana Forjana.

Miris oktana i atraktivne bravure na dva kotača - nedjelja na zagrebačkom Borongaju u znaku discipline nastale u Japanu 70-ih godina - Moto Gymkhane.
Cilj je u što manjem vremenskom roku proći nimalo lagan poligon.

"Morate biti brzi, ali istovremeno ne raditi greške. Koliko puta sam završio na podu baveći se ovime? Nesreće se dogode, ali nije ovo opasno", kaže Lech iz Poljske.

"Hahaha. Vjerojatno više od tisuću puta sam pao. Pa ipak je ovo Gymkhana", kaže Ondrej Krupa iz Češke.

Naletjeli na poznato lice

Osim natjecateljskog dijela, Gymkhana za cilj ima povećati opću sigurnost na cestama. Ispod vizira pronašli smo i jedno poznato lice.

"Ja sad kad izađem na cestu sam puno sigurnija, sretnija, sad znam što znači ovo što su mi prijatelji govorili, kakvi divni zavoji, baš smo uživali", kaže glumica Jasna Palić-Picukarić.

"Možete voziti motor 20 godina, a što vam to vrijedi ako nemate vještine? Sve se to vidi na Gymkhani. Ako nemate vještinu, past ćete, a ako steknete vještine upravljanja vidjet će se to i na cesti, osjećat ćete svoj motor. Sve to zahvaljujem Gymkhani", dodaje Krupa.

Ako vi tako kažete Ondrej! Red je da i sami probamo čuvenu Gymkhanu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider