Automoto
SPORTOVI
Automoto
Ni ogrebotine!

Pogledajte kako Mick Schumacher izgleda poslije stravične nesreće, ipak se neće utrkivati u Saudijskoj Arabiji

Vozač Haas teama Mick Schumacher doživio je tešku nesreću u kvalifikacijama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vozač Formule 1 Mick Schumacher neće voziti Grand Prix u Saudijskoj Arabiji zbog teške nesreće koju je doživio u kvalifikacijama i zbog koje je morao biti prevezen u bolnicu kao mjeru opreza.

Nijemac (23) iz Haas teama reakao je kako ipak odlučio preskočiti utrkivanje u ovoj utrci unatoč tome što nema fizičkih ozljeda.

"Vjerojatno će morati ostati u bolnici na promatranju. Zato smo odlučili da nećemo vaditi njegov bolid na stazu“, rekao je momčadski šef Guenther Steiner.

Sljedeća utrka na rasporedu je u Melbourneu za dva tjedna…

Nije ozlijeđen, ali je na pretragama

Schumachera su u subotu morali vaditi iz uništenog bolida, koji se raspao na dva dijela kad su olupinu ukrcavali na kamion. Najprije su ga pogledali u liječničkom centru na stazi, a zatim prevezli helihopterom u bolicu King Fahad.

gol expired VIDEO Stravičan sudar Schumacherovog sina: Zabio se u zid pri ogromnoj brzini, kvalifikacije prekinute! divider

"Nije ozlijeđen, kao što vidite, ali žele ga pregledati detaljnije i obaviti još neke preglede kako bi bili sigurni da nema štete od sudara“, dodao je Steiner.

Otkrio je kako je Schumacher, sin sedmerostrukog svjetskog prvaka Michaela, majci Corinni priznao što se dogodili. Komentatori su procijenili kako je jurio 274 km/h u trenutku udara u betonsku barijeru na izlasku iz desetog zavoja, a komadi njegovog bolida rasuli su se po asfaltu.

Danac jedini Haasov vozač

S televizijske snimke se učinilo kako je Schumacher, koji je u tom trenutku bio deveti najbrži, izgubio kontrolu nad vozilom na rubnicima, izvrtio se i zabio u zid.

"Možda se samo previše trudio. Ova utrka ne prašta pogreške, ako pogriješite, čeka vas odmah zid“, rekao je Steiner poslije utrke.

Danac Kevin Magnussen će biti jedini Haasov vozač u nedjeljnoj utrci, a Steiner je otkrio kako su Schumacherov bolid morali iznova slagati te kako su dijelovi s ovog koji je završio u nesreći poslani natrag u tvornicu na dodatno testiranje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider