Automoto
SPORTOVI
Automoto
Uskoro mora prelomiti

Mercedes prijeti Hamiltonu: Dugogodišnja suradnja mogla bi završiti – sudskom tužbom

Lewis Hamilton razočaran je raspletom prošle sezone Formule 1 i još uvijek dvoji oko svoje budućnosti u ovom sportu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1, Britanac Lewis Hamilton, još uvijek se koleba u vezi svoje budućnosti u oktanskom cirkusu.

Ovo zapravo i nije neka novost, ali kako vrijeme prolazi, tako je oblak sumnje koji se nadvio nad Mercedesom sve veći.

Hamilton je silno razočaran raspletom prošle sezone kada je u posljednjim metrima izgubio naslov prvaka. Max Verstappen ga je tada preoteo i postao svjetski prvak, a Britanac nije mogao doći k sebi još dugo poslije utrke. Između ostalog, nije se pojavio na tradicionalnoj završnoj dodjeli pehara i druženju s ostalim vozačima.

Hamilton ima zajamčenih 96 milijuna eura, ali...

Odjednom se dogodilo da je Hamilton upao u ogromne probleme s motivacijom i čini se kako tim nevoljama još uvijek nije kraj. Štoviše, sve se više unutar Formule 1 priča o tome da bi se Hamilton mogao umiroviti i to trajno, a nije isključena ni opcija da uzme jednogodišnji (ili višegodišnji) predah kao što su to znali napraviti i neki drugi bivši prvaci, poput Michaela Schumachera, Fernanda Alonsa ili Kimija Raikkonena.

U Mercedesu promatraju situaciju i nadaju se da će Hamilton nastaviti odrađivati bogati ugovor koji je potpisao lani, a koji vrijedi do kraja 2023. godine. U slučaju da se ipak odluči umiroviti, mogao bi se suočiti sa sudskom tužbom.

Momčadski šef Toto Wolff i suradnici razočarani su jer je Hamiltonu već godinama bilo sve podređeno u Mercedesu. Cijela momčad je bila u službi njegovog osvajanja titule, a njegova trenutna godišnja plaća iznosi 40 milijuna funti (48 milijuna eura) što je najveći iznos u povijesti ovog sporta.

Ogorčenost cjelokupnom situacijom tim je veća jer u slučaju da Hamilton odluči ne nastupati, Mercedes nema puno opcija. Svi vrhunski vozači odavno su pod ugovorima sa svojim momčadima, pa bi Wolff morao dati priliku nekom klincu koji bi se po prvi put u karijeri susreo s tolikim izazovom. Ruke bi im bile zavezane te bi zadovoljštinu odlučili potražiti na sudu…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider