Automoto
SPORTOVI
Automoto
Red Bull uspješan

Verstappen slavio u Azerbajdžanu, potpuni debakl Ferrarija

Red Bull je osvojio prva dva mjesta na VN Azerbajdžana, osme utrke svjetskog prvenstva Formule 1.

Max Verstappen (Foto: Afp)

Aktualni svjetski prvak Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu pobjednik je Velike nagrade Azerbajdžana na stazi u Bakuu, osme utrke svjetskog prvenstva Formule 1.

Za Nizozemca je to peta pobjeda ove sezone, te 25. u karijeri.

Sjajan dan Red Bulla upotpunio je njegov momčadski kolega Meksikanac Sergio Perez drugim mjesto, dok je treće mjesto osvojio Britanac George Russel u Mercedesu. Njegov momčadski kolega, sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton završio je na četvrtom mestu.

"Danas smo imali nevjerojatan tempo, bolid je bio brz. Osvojili smo prva dva mjesta, bio je to stvarno dobar dan za nas," kazao je Verstappen.

Zanimljivo, Verstappen je postao peti različiti pobjednik u Azerbajdžanu u isto toliko izdanja utrke.

Monežanin Charles Leclerc (Ferrrari), pobjednik subotnjih kvalifikacija, morao je odustati u 20. krugu. Leclerc se povukao zbog problema s motorom i dima koji je izlazio iz njegovog bolida tijekom utrke ulicama Bakua.

"Teško je pronaći riječi. Problemi s bolidom tri utrke zaredom, to jako boli.Srećom, motivacija je još uvijek tu", komentirao je Leclerc nakon odustajanja.

Oba su Ferrarija odustala u Bakuu, budući da su otkazale zadnje kočnice Španjolcu Carlosu Sainzu već u 9. krugu.

Aktualni svjetski prvak Verstappen povećao je prednost u odnosu na suparnike. Sada ima 150 bodova na vrhu ljestvice, Perez je skočio na drugo mjesto sa 129, a Leclerc je treći sa 116 bodova.

Sljedeća utrka je u Montrealu 19. lipnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider