Automoto
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Automoto
"Možda jedini put u životu"

Verstappen najavio značajnu promjenu za novu sezonu: Ovo se dugo nije dogodilo u Formuli 1

Max Verstappen novi je prvak Formule 1.

U novu sezonu Formule 1 novi prvak Max Verstappen krenut će s novim brojem na svom bolidu.

Umjesto dosadašnjeg broja 33, na Red Bullu kojim će upravljati 24-godišnji Nizozemac bit će broj jedan.

Verstappen kao novi prvak ima opciju uzeti broj jedan, što je odlučio i iskoristiti.

"Možda je ovo jedini put u mom životu da mi se ukaže ovakva prilika. To je najbolji broj i bit će na mom bolidu", izjavio je Verstappen koji je na ovaj način prekinuo višegodišnju praksu u Formuli 1.

Naime, posljednji svjetski prvak koji je odlučio voziti s jedinicom na bolidu bio je Sebastian Vettel. Nakon što je 2013. uzeo svoj četvrti uzastopni naslov s Red Bullom, Vettel je tijekom 2014. imao broj jedan na svom bolidu.

gol expired Procurio razgovor posljednjih trenutaka utrke, Hamilton na rubu suza: "O, jeb***, je li on iza mene?" divider

Tada je započela era Lewisa Hamiltona i Mercedesa, a Britanac je redovito imao broj 44 i nije ga mijenjao. Kada je 2016. mu titulu preoteo momčadski kolega Nico Rosberg nije ni bilo polemike oko broja na šampionskom bolidu jer je Nijemac nekoliko dana kasnije objavio odlazak u mirovinu.

Dodajmo kako, što se ostalih vozača tiče, nekih velikih promjena neće biti. Verstappenov momčadski kolega u Red Bullu bit će Sergio Perez (11), za Mercedes će voziti Hamilton (44) i George Russell (63), za Ferrari Charles Leclerc (16) i Carlos Sainz Junior (55)...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider