Automoto
SPORTOVI
Automoto
U subotu 01.10.2011.

Lijepa gesta motorista: Humanitarno darivanje krvi na zatvaranju moto sezone

Motoristi iz cijele Hrvatske će u subotu, 01.10.2011. godine, sudjelovati u humanitarnoj akciji darivanja krvi u Zagrebu s početkom u 10.30h...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poštovani,

U poplavi svakakvih vijesti posljednjih mjeseci, a uz sve veći manjak dobrih, evo i jedne pozitivne.

Tradicionalnom akcijom darivanja krvi, motoristi iz cijele zemlje se okupljaju kako bi zatvorili moto sezonu 2011. i dali svoj doprinos hrvatskim bolnicama koje svaki dan trebaju iznimne količine krvi (kako za klasične operacije, tako i transplatacije organa kojih je proteklih dana bilo nekoliko).

Budući su motoristi iznimno osjetljivi kao sudionici u prometu i budući da njihova stradavanja nikad nisu jednostavna i bezazlena, imaju veliku dozu osviještenosti koliko je važno pokloniti dio sebe (krv) nepoznatoj osobi. A da istodobno da nepoznata osoba može preživjeti traumu baš radi tog čina doniranja vlastite krvi.

Akcija započinje i završava tradicionalnim defileom nekoliko stotina motorista kroz centar Zagreba, pa u tom smislu molimo pomoć i u prenošenju ove informacije kako bi se unaprijed građanima grada Zagreba ispričali radi kraćih prekida u prometu kako bi tako velika kolona prošla ulicama grada.

Također je važno napomenuti da se akcija neće odgoditi čak ni u slučaju lošeg vremena, iako su za nadolazeći vikend najavljeni skoro ljetni uvjeti.

Osim činom akcije darivanja krvi, pa i samim defileom kroz centar Zagreba, te presicom želimo podsjetiti javnost da se vozači na dva kotača polako miču s prometnica jer im završava sezona. Nadamo se da se upravo ovakvim akcijama osvješćivanja javnosti o moto-sezoni sprječava stradavanje bilo koga tko sudjeluje u prometu jer podsjeća da treba paziti na mnogo stvari, pa i na nas - vozače na dva kotača.

Za DDK13 je dogovoreno da polazimo iz Bikers Beer Factoryja-BBF (Savska 150, Zagreb).

Trasa kretanja u pravcu Petrove 3 (Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu) je sljedeća: Savska – HNK – Teslina – Amruševa – Palmotićeva – Ruđera Boškovićeva („zeleni val“) - Draškovićeva – Smičiklasova – Vlaška – Petrova.

Trasa kretanja u povratku prema BBF-u (Savska 150) je sljedeća: Petrova – Kamaufova – Derenčinova – Šubićeva – Držićeva – Slavonska – Vjesnik – Savska.

PROTOKOL 01.10.2011.

09:30 – 10:15

• okupljanje pred cafe barom Bikers Beer Factory-BBF, Savska 150
• dogovor s policijom oko formiranja kolone

10:20 – 10:30

• formiranje kolone, polazak prema Petrovoj 3
• trasa prolaska: Savska –Hrvatsko narodno kazalište (bez zaustavljanja) – Teslina – Đorđićeva - Draškovićeva – Smičiklasova – Vlaška – Petrova.
• dolazak u Petrovu 3 pod policijskom pratnjom
• parkiranje i davanje krvi
• slobodno vrijeme dok svi ne daju krv

14:00 – 14:15

• okupljanje u dvorištu Petrove 3
• dogovor s policijom
• formiranje kolone, polazak prema Bikers Beer Factory-BBF, Savska 150
• trasa prolaska je Petrova-Kamaufova-Derenčinova-Šubićeva-Držićeva-Slavonska-„Vjesnik“-Savska (do kućnog broja 150).

14:45 – 15:00

• Kraj organiziranog okupljanja, slobodne aktivnosti po volji sudionika (odlazak doma, druženje u BBF-u itd.)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider