Automoto
SPORTOVI
Automoto
svi jedva čekaju

Liječnici još nisu odustali od Schumachera: Može li mu pomoći gledanje sina u Formuli 1?

Michael Schumacher i dalje se bori za povratak normalnom životu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sljedeća godina donijet će nove lijepe vijesti u obitelji Schumacher. Sin legendarnog Michaela, Mick vozit će u Formuli 1 nakon što je posljednjih godina postao prvakom Formule 3 i Formule 2. Nažalost, njegov otac neće moći uživati u tim utrkama kako bi trebao.

Stanje Michaela Schumachera i dalje je jedna od najbolje čuvanih tajni u povijesti sporta. Nakon njegove nesreće na skijanju 2013. godine te teškog oporavka i dalje nema konkretnih informacija o njegovom stanju.

gol expired Nova drama u Formuli 1: Zapalio se bolid Kimija Raikkonena, Finac iskočio van i u svom stilu oduševio fanove divider

Ono što se pojavi u medijima često su dezinformacije, a tek ponekad procuri neka vijest o bliskih prijatelja. Jedan od njih je i Jean Todt, bivši prvi čovjek Ferrarija i danas predsjednik FIA-e. On je nedavno rekao kako zna ponekad posjetiti Schumachera pa zajedno gledaju TV.

No nije do kraja jasno koliko je legendarni vozač priseban te koliko je njegovo stanje vegetativno. Kada god Todt ima neki intervju svatko pokušava izvući barem nešto o Schumacheru.

''Znate da sam jako diskretan po tom pitanju'', rekao je za Ouest France.

''Svi znamo da je Michael imao tešku nesreću koja je, nažalost, imala velike posljedice. Od tada pa do sada, liječnici se konstantno trude vratiti ga normalnom životu ili barem blizu toga.''

gol expired Došao je i taj trenutak: Sin legendarnog Michaela Schumachera debitirao u Formuli 1 divider

Ukoliko Schumi može svjesno gledati TV sigurno će mu biti drago od seljdeće godine vidjeti njegovog 21-godišnjeg sina u momčadi Haas.

''On je bio prvak Formule 3 u 2018. godini te Formule 2 ove godine. Sljedeći korak je Formula 1 i sad će mu biti najteže'', rekao je Todt o mlađem Schumacheru.

''Ono što je pokazao dosad je da ima kvalitetu izvući najbolje od bolida. Ako dobije bolid Romaina Grosjeana ili Kevina Magnussena uspoređivat ćemo ga s njima. Da ima bolid Lewisa Hamiltona ili Valtterija Bottasa jasno je da bi imao još bolje rezultate'', objasnio je Todt te poručio kako se nada da će netko po pitanju bolida uskoro približiti Mercedesu.

Gledanje mlađeg Schumija na F1 stazi imat će pomalo terapeutski učinak za sve fanove njegova oca, nadajmo se kako će pomoći da se i on vrati koliko-toliko normalnom životu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider