Automoto
SPORTOVI
Automoto
Olakšanje za Lewisa

Lewis Hamilton odvezao najbolju utrku sezone

Mercedes lakše diše nakon katastrofalnog početka sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao što smo najavljivali, u Španjolskoj su momčadi došle s brojnim nadogradnjama, bolidi očigledno bili drugačiji od onih s testiranja, a veliki iskorak napravio je Mercedes.

Lewis Hamilton slavio je pet puta zaredom na VN Španjolske od 2017. do 2021. godine, no vjerojatno mu je jučerašnje 5. mjesto draže od nekih pobjeda.

Mercedes je krenuo turobno u sezonu, s drugačijim konceptom bolida od Ferrrarija i Red Bulla. Mercedesov bolid bio je puno uži od konkurenata, a problemi su se pokazali već u prvoj utrci, naime, poskakivanje je bilo gotovo nestvarno.

  gol expired Dvostruka pobjeda Red Bulla u Španjolskoj, Verstappen preuzeo vodstvo u poretku vozača divider

Katastrofalno je startao Hamilton, već u zavoju broj četiri je imao dodir s Magnussenom prilikom kojega mu je pukla guma, nakon brze zamjene našao se na 19. poziciji. Lewis je bio spreman odustati od utrke i zamolio da ga pozovu u box da ne troše motor, no bili su uporni i uvjerili Hamiltona da može do bodova.

“Osjećaj u bolidu je bio odličan, tempom smo parirali najboljim momcima u utrci, što je bilo nevjerojatno”, rekao je Hamilton.

Borio se Hamilton do samog kraja, a na trenutak se našao i na 4. poziciji.

“Bio sam tako tužan što sam izgubio mjesto od Sainza, pogotovo nakon što sam sve prošao na početku utrke. Mislim, bio sam 30-plus sekundi iza svih. To je kao ničija zemlja, i kažem vam, užasan je osjećaj biti tako daleko.''

Sjajnu je utrku odvezao Hamilton, a napokon smo vidjeli u njemu onu staru strast za utrkivanjem, izgleda da će ipak biti troboj Ferrarija, Red Bulla i Mercedesa do kraja godine, a tek je šest utrka iza nas.

Napomenimo da su izmjene na bolidima bile ciljane baš prema ovome, bližem utrkivanju i prekidu dominacije jedne ekipe, izgleda da su vodeći ljudi Formule 1 pogodili u ''sridu'' s novim pravilima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider