Automoto
SPORTOVI
Automoto
Zbilja je fenomenalan

Verstappen vodi u poretku ispred Hamiltona, ali ovaj mladić trenutačno je najveća priča Formule 1

Najnovija potvrda njegovih kapaciteta stigla je ove nedjelje na Red Bull Ringu u Spielbergu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjedničko postolje na nedjeljnoj Velikoj nagradi Austrije, uz pobjednika utrke Maxa Verstappena i drugoplasiranog Valtterija Bottasa, zaokružio je Lando Norris.

Ovaj 21-godišnjak iz McLarena završio je na trećem mjestu, čime je nastavio seriju nevjerojatnih nastupa ove sezone.

Za nekog tko će tek najesen navršiti 22 godine Norris prikazuje čudesnu dozu konzistentnosti forme. Bilo mu je ovo treće postolje, prethodno je to uspio na Velikoj nagradi Emilije-Romagne i Velikoj nagradi Monaca.

Jedini je vozač koji je svih devet utrka završio među osvajačima bodova.

Osam od devet utrka okončao je među TOP 5, a s time se može pohvaliti još jedino Verstappen koji je i vodeći u ukupnom poretku. Velika nagrada Španjolske bila je jedina koju, uvjetno rečeno, Norris može okarakterizirati kao podbačaj, makar je i tamo završio na osmoj poziciji i uzeo četiri boda.

Norris je u poretku vozača četvrti sa 101 bodom. Max Verstappen ih je dosad osvojio 182, Lewis Hamilton u Mercedesu 150, a Sergio Perez, Verstappenov momčadski kolega iz Red Bulla, 104.

U Formuli 1 Mercedes i Red Bull su već godinama svijet za sebe, u razvoju bolida otišli su miljama ispred ostatka konkurencije, što Norrisovim rezultatima daje dodatni značaj.

To što je samo tri boda iza Pereza i devet ispred Mercedesovog Valtterija Bottasa predstavlja još jednu potvrdu kolike vozačke kapacitete ima ovaj mladić.

Novu priliku za poboljšanje bodovnog salda imat će u nedjelju 18. srpnja na Velikoj nagradi Velike Britanije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider