Automoto
SPORTOVI
Automoto
dobrodošao natrag!

Kubica se vraća u Formulu 1 nakon teške ozljede i osam godina pauze

Britanska momčad potvrdila je povratak poljskog pilota.

Robert Kubica (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Poljak Robert Kubica, koji nije vozio u Formuli 1 od kraja 2010.godine, bit će jedan od dvojice vozača u Williamsu iduće sezone, objavila je u četvrtak britanska momčad .

Kubica je bio korak do potpisa ugovora i početkom ove sezone, no vodstvo momčadi se u posljednji trenutak odlučilo za Rusa Sergeja Sirotkina, dok se 30-godišnji Poljak morao zadovoljiti pozicijom testnog vozača.

No čini se kako je sada njegov angažman za iduću sezonu siguran.

Kubica je u F1 debitirao 2006. godine u bolidu BMW Saubera postavši prvi Poljak u povijesti formule 1. U karijeri je nastupio 76 puta, na pobjedničkom postolju je bio 12 puta, a ima izborio je i jednu pobjedu - 2008. u Montrealu.

Zadnji nastup u Formuli 1 je imao 2010. godine, a u veljači 2011. stradao je na reliju u Italiji. Posebno je teška bila ozljeda desne ruke zbog čega mu je čak prijetila amputacija, no višestrukim operativnim zahvatima ruka je ipak spašena.

Automobilizmu se vratio 2013. godine fokusiravši se na reli, potom je nastupao u GT3, 24 sata Dubaija, FIA World Endurance Championship, da bi se prošle godine vratio u Renault.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider