Automoto
SPORTOVI
Automoto
Bizaran incident

Legenda Formule 1 "eksplozivnom napravom" zamalo raznijela stan šogoru pa pokušala pobjeći

Bivši F1 as Jean Alesi mogao bi sljedećih deset godina provesti u zatvoru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši vozač F1 momčadi Ferrarija Jean Alesi optužen je za sudjelovanje u bizarnom incidentu. Naime, terete ga da je navodno detonirao ogroman vatromet u uredu svojeg šogora učinivši pritom ogromnu materijalnu štetu.

Francuz je 202 puta u karijeri sjedio za volanom bolida Formule 1 za nekoliko momčadi kroz 13 sezona i tvrdi da je eksplozija, poslije koje je napukao armirani prozor i izazvao strukturalnu štetu, bila samo "loša šala". Alesijev šogor u međuvremenu se razveo od njegove sestre.

Pokušao pobjeći u BMW-u s ugašenim svjetlima

Alesija su prijavili susjedi koji su primijetili sumnjiv BMW s ugašenim svjetlima kako usred noći odlazi sa mjesta nesreće, zapisali su njegove registarske oznake i prijavili ga policiji. Uz Alesija, uhićen je i njegov brat Jose, koji je vlasnik vozila.

Najprije se pokušao izvući da je bio samo u prolazu i da je s njim u automobilu bio njegov sin Giuliano, međutim nešto kasnije je ipak priznao kako je iz "zezancije" uglavio ogroman vatromet u prozor stana, ali da nije bio svjestan njegove razorne mogućnosti. Dodao je kako je sve trebala biti šala i kako nije bilo zle namjere.

Optužen za neoprezno rukovanje eksplozivom

No, sudac ga je na kraju ipak optužio za neoprezno rukovanje eksplozivnom napravom i dodao kako je motiv vjerojatno bio obiteljski nesporazum.

"Jean Alesi priveden je u ponedjeljak pod sumnjom da je oštetio kuću eksplozivnom napravom. Sumnjam kako je riječ o šali jer nam je jasna pozadina cijele priče", piše u izvještaju.

Osude li ga, Alesi bi mogao provesti sljedećih deset godina iza rešetaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider