Automoto
SPORTOVI
Automoto
Ima još jednu želju

Bivši F1 prvak obožava Hrvatsku, šokirao se kad je shvatio tko je rođen u Istri

Ovaj Kanađanin velik je ljubitelj Hrvatske već godinama, otkad je prvi put posjetio Dubrovnik.

U povodu 115 godina organiziranog automobilizma u Hrvatskoj, u Zagrebu je održana svečana večera na kojoj su se okupila velika imena svjetskog automobilizma, poput prvog čovjeka FIA-e Jeana Todta i bivšeg svjetskog prvaka u Formuli 1, Jacquesa Villeneuvea.

Ovaj Kanađanin velik je ljubitelj Hrvatske već godinama, otkad je prvi put posjetio Dubrovnik.

"Prije možda 15 godina sam prvi put došao tamo, ljudi su jako ljubazni. Ovaj Uskrs sam bio u Istri, na Brijunima, isto prvi put, lijepo je bilo vidjeti povijest. Ostao sam u šoku kad sam čuo da je Mario Andretti tamo rođen", priznao je Villeneuve u razgovoru za IN Magazin.

Nedavno je navršio 50 godina. Ima li još nešto što nije ostvario?

"Što se tiče karijere i djece - nema. Htio bih još pobijediti na Le Mansu i zaokružiti automobilistički hat-trick."

Jacquesov otac, Gilles, bio je jedan od najpopularnijih vozača u povijesti Formule 1. Upravo zato počeo se natjecati kako bi osvojio ono što njegov otac, zbog prerane smrti za upravljačem, nije uspio - titulu svjetskog prvaka u Formuli 1.

"Kad sam se počeo natjecati, bilo je pritiska, ali to me je i natjeralo da počnem funkcionirati pod pritiskom, poslije mi je to pomoglo u Formuli 1. Važan je respekt koji je uvijek prisutan, kompeticija je zdrava samo ako ima respekta."

Iako mu počeci u Italiji nisu bili blistavi, pobjede i naslovi nizali su se u japanskim i američkim serijama. 1997. godine osvaja titulu svjetskog prvaka u Formuli 1 nakon velike borbe s Michaelom Schumacherom.

Vileneuve je od jedan prvih sa zvijezdom na kanadskom šetalištu slavnih, kao i otac, ima svoje mjesto u kanadskoj kući slavnih. Ženio se dva puta i ima četvoricu sinova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider