Automoto
SPORTOVI
Automoto
bottas drugi

Hamilton slavio na legendarnoj stazi Spa-Francorchampsu

Hamilton je vodio od početka do kraja utrke i nijednog trenutka nije dopuštao suparnicima da mu zaprijete.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) po četvrti put u karijeri slavio je na utrci Svjetskog prvenstva Formule 1 za Veliku nagradu Belgije voženoj u nedjelju na stazi Spa-Francorchamps, što mu je 89. pobjeda u karijeri i samo ga dvije dijele od rekordera Michaela Schumachera.

Drugo mjesto osvojio je Hamiltonov momčadski kolega Finac Valtteri Bottas (+8.448 sekundi), a treći je bio Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu (+15.455).

Sudar na stazi, srećom bez ozlijeđenih

Hamilton je vodio od početka do kraja utrke i nijednog trenutka nije dopuštao suparnicima da mu zaprijete. Konkurenti su mu se približili samo nakon što je u 11. krugu na stazu izašao sigurnosni automobil, zbog sudara u kojem su sudjelovali Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) i George Russell (Williams).

Talijan je izgubio kontrolu nad svojim bolidom i završio u zidu, a Russella je pogodila guma koja se odvojila s Giovinazzijevog vozila. Srećom, obojica su neozlijeđeni izašli iz ovog incidenta.

Hamilton je u završnici utrke imao lagano oštećenje na stražnjem dijelu svog Mercedesa, ali ga to nije usporilo. Lakoćom je zadržao stečenu prednost i došao do pete pobjede u ovoj sezoni.

Najveći gubitnici su dva Ferrarija koji su ostali bez bodova. Sebastian Vettel je završio na 13. mjestu, a Charles Leclerc jednu poziciju iza Nijemca.

U ukupnom redoslijedu vozača Hamilton nakon sedam utrka ima 157 bodova, 47 više od drugoplasiranog Verstappena. Treći je Bottas koji ima 50 bodova manje od vodećeg.

Već za tjedan dana vozači će se boriti za nove bodove na stazi u Monzi, gdje je 6. rujna na rasporedu utrka za Veliku nagradu Italije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider