Automoto
SPORTOVI
Automoto
oduzeto drugo mjesto

Hamilton ostao bez postolja: On i Leclerc diskvalificirani nakon utrke, suci nešto otkrili na bolidima

Suci su na podnicama bolida diskvalificiranih vozača pronašli nepravilnosti.

Lewis Hamilton (Foto: Afp)

Drugoplasirani Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) i šestoplasirani Monegašanin Charles Leclerc (Ferrari) dsikvalificirani na Velikoj nagradi SAD-a u Austinu jer su suci naknadim pregledom nakon utrke na njihovim bolidima pronašli tehničke nepravilnosti.

Tako je na drugo mjesto, iza pobjednika Maxa Verstappena (Red Bull), promoviran Britanac Lando Norris (McLaren), a na pobjedničko postolje se popeo i Španjolac Carlos Sainz Jr. (Ferrari).

Momčadi priznale

Suci su na podnicama bolida diskvalificiranih vozača pronašli nepravilnosti, gdje su ploče bile previše potrošene i nisu bile u skladu s tehničkim pravilnikom.

Tijekom postupka saslušani su i predstavnici momčadi koji su priznali nalaze rezultata nasumičnog testiranja. Kao razlog za pretjeranu potrošenost ploča na donjoj strani bolida naveli su da se radi o kombinaciji kvrgave i neravne staze te nedostatka vremena za podešavanje i provjeru bolida nakon subotnje sprint utrke.

Suci su, međutim, ostali prvi svom stavu da je dužnost svake momčadi pobrinuti se da bolidi budu u skladu s tehničkim pravilima tijekom svih dana natjecanja.

Kao rezultat diskvalifikacija bodove su osvojili i vozači Williamsa, tajlandski Britanac Alexander Albon i Amerikanac Logan Sargeant, kojem je to prvi osvojeni bod u natjecanjima Svjetskog prvenstva Formule 1.

REZULTATI:
1. Max Verstappen (Niz/Red Bull) 1:35:21.362
2. Lando Norris (VB/McLaren) +10.730
3. Carlos Sainz (Špa/Ferrari) +15.134
4. Sergio Perez (Mek/Red Bull) +18.460
5. George Russell (VB/Mercedes) +24.999
6. Pierre Gasly (Fra/Alpine Renault) +47.996
7. Lance Stroll (Kan/Aston Martin) +48.696
8. Yuki Tsunoda (Jap/AlphaTauri) +1:14.385
9. Alexander Albon (Taj/Williams) +1:26.714
10. Logan Sargeant (SAD/Williams) +1:27.998

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider