Hamilton je u Montrealu postao sedmi različiti pobjednik u sedmoj ovogodišnjoj utrci, produljivši na taj način niz koji još nikad nije viđen u povijesti Formule 1. Pokazao se u nedjelju mudrijim od Sebastiana Vettela (Red Bull) i Fernanda Alonsa (Ferrari) koji su htjeli odraditi utrku sa samo jednim ulaskom u boks. Vettel je na kraju ipak otišao na drugu promjenu guma, ali prekasno, tako da je završio tek na četvrtom mjestu, a Alonso jedno mjesto iza njega. Hamilton se nije kockao i odjurio je do 18. pobjede u karijeri.

''Momčad je danas odradila sjajan posao sa strategijom ulazaka u boks. Bio sam iznenađen kvalitetom setova guma i time što sam mogao voziti na maksimumu kada je to bilo potrebno. Nismo ni pomišljali da samo jednom idemo u boks, mislim da bi me to bacilo znatno unatrag u poretku'', istaknuo je Britanac.

''Osjećam se sjajno. Na ovoj sam stazi ostvario prvu pobjedu u Formuli 1, a danas sam uživao u svakoj minuti utrke. Osjećaj kada sam prvi prošao ciljem je bio poput eksplozije. To je ono što volim kod utrkivanja'', zaključio je Hamilton koji je nedjeljnom pobjedom preuzeo i vodstvo u ukupnom poretku.(TS)