Automoto
SPORTOVI
Automoto
A sad adio

Razmaženi sin Putinova prijatelja kojem je tatica "plaćao" mjesto u F1 dobio otkaz

Nikita Mazepin, sin dobrog Putinovog prijatelja ruskog milijardera Dimitrija Mazepina, otpušten je iz momčadi HAAS.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Američka F1 momčad HAAS raskinula je ugovor s ruskim vozačem Nikitom Mazepinom (22) i sponzorima - ruskim kemijskim divom Uralkalijem, inače tvrtkom njegova oca Dmitrija, bliskog Putinova prijatelja.

Momčad Gunthera Steinera o svojoj se odluci oglasila na društvenim mrežama.

"Momčad Formule 1 Haas odlučila je raskinuti ugovore sa sponzorom Uralkalijem i vozačem Nikitom Mazepinom. Kao dio zajednice F1, naša momčad šokirana je i rastužena invazijom na Ukrajinu i želi mirno rješenje sukoba."

 

"Veoma sam razočaran saznanjem da je moj ugovor u F1 raskinut. Iako razumijem nastale poteškoće, odluku FIA-e (Međunarodne automobilske federacije, da dozvoli ruskim vozačima da se natječu pod uvjetima) i moja spremnost da se prihvate predloženi uvjeti za nastavak potpuno su zanemareni i u ovom jednostranom pristupu nije ispoštovana nikakva procedura”, reagirao je Mazepin na društvenim mrežama.

 

Tko će ga zamijeniti u Haasu nije objavljeno, ali bi trebalo biti poznato prije drugog i posljednjeg predsezonskog testiranja u Bahreinu od 10. do 12. ožujka.

Nikita Mazepin (23) sin je ruskog milijardera i oligarha Dmitrija Mazepina, dioničara grupe Uralkali, specijalizirane za proizvodnju kalijevog karbonata.

Posljednjeg dana prvih predsezonskih testova u Barceloni 25. veljače Haas je već skinuo ruske boje Uralkalija koje obično nosi njegov bolid.

Promotor svjetskog prvenstva Formule je pak u četvrtak objavio da definitivno raskida ugovor s promotorom VN Rusije, čije je izdanje 2022. trebalo biti posljednje organizirano u Sočiju prije preseljenja u Sankt Peterburgu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider