Automoto
SPORTOVI
Automoto
Verstappen kreće treći

Mercedesi zaključali prvi startni red na Velikoj nagradi Meksika, Bottasu pole position

Valtteri Bottas osvojio je pole position za nedjeljnu Veliku nagradu Meksika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Finski vozač Valtteri Bottas (Mercedes) startat će s najbolje startne pozicije na nedjeljnoj Velikoj nagradi Meksika zahvaljujući najboljem vremenu ostvarenom u subotnjim kvalifikacijama (1:15.875 minuta), a uz njega će u prvom redu biti momčadski kolega Lewis Hamilton (1:16.020).

Mercedesi su bili najbrži u posljednjoj kvalifikacijskoj rundi, a Bottas je jedini uspio odvesti krug na stazi u Mexico Cityju brži od 76 sekundi.

Tako je po treći put u ovoj sezoni, a 19. put u karijeri 32-godišnji Finac osvojio pole position.

Iz drugog startnog reda će krenuti dva Red Bulla, trenutačno vodeći u ukupnom redoslijedu vozača Nizozemac Max Verstappen (1:16.225) i domaći miljenik Sergio Perez (1:16.342) kojega je u kvalifikacijama bodrilo više od 30.000 navijača.

Bottas je kao najbrži u kvalifikacijama zaslužio poseban trofej - repliku kacige kakvu je nekada nosio legendarni Juan Manuel Fangio.

Velika nagrada Meksika je 18. od predviđene 22 utrke Svjetskog prvenstva Formule 1 u ovoj sezoni, a nakon 17 utrka Max Verstappen ima 12 bodova prednosti pred braniteljem naslova, Britancem Lewisom Hamiltonom.

Nedjeljna utrka u Mexico Cityju, na autodromu braće Rodriguez, započet će u 20:00 po srednjoeuropskom vremenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider