Automoto
SPORTOVI
Automoto
I to u prvom krugu

Pravo je čudo kako je preživio: Zabio se s 221km/h, bolid sad postaje izložak u muzeju

Francuski vozač Romain Grosjean provukao se kroz plamen na sigurno u čudesnom bijegu nakon što je njegov automobil Haas, s punim spremnikom goriva, u prvom krugu na stazi Sakhir probio metalnu barijeru i zapalio se.

Spaljeni bolid Romaina Grosjeana (Foto: Afp)

Spaljena olupina bolida Romaina Grosjeana iz Velike nagrade Bahreina 2020. bit će prvi put izložena sljedeći mjesec kao dio izložbe Formule 1 u Madridu.

Francuski vozač provukao se kroz plamen na sigurno u čudesnom bijegu nakon što je njegov automobil Haas, s punim spremnikom goriva, u prvom krugu na stazi Sakhir probio metalnu barijeru i zapalio se.

Njegova zadnja zabilježena brzina prije udara u barijeru bila je 221 km/h.

Ostaci šasije, koji su se prilikom sudara prepolovili, čuvali su se u tajnosti posljednje tri godine, ali će sada biti smješteni u posebnoj prostoriji pod nazivom ''preživljavanje'' s dosad neobjavljenim snimkama nesreće.

"Šasija je još uvijek u jednom komadu, aureola je tu, i osim oštećenja i izgorjelih dijelova, i dalje je kako treba. Pretpostavljam da mi je to spasilo život", rekao je Grosjean, koji je imao opekline na rukama nakon što mu je trebalo 28 sekundi da pobjegne od plamena.

Izložba s ulaznicama, koja se otvara 24. ožujka, bavi se prošlošću, sadašnjošću i budućnošću sporta i postavlja se u suradnji s Formulom 1.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider