Automoto
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Automoto
Po kontinentima

Formula 1 složila plan za cijelu sezonu: Evo kada i gdje će se voziti

Previđena je bila 21, a sad se čelni ljudi oktanskog cirkusa nadaju da će se uspjeti odvoziti 18 utrka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije pandemije koronavirusa bilo je predviđeno da se ove sezone u Formuli 1 odvozi ukupno 21 utrka.

U međuvremenu je, što odgođeno što otkazano, ukupno 10 utrka. Posljednja od njih je Velika nagrada Francuske čiji su organizatori ovog ponedjeljka objavili kako utrku otkazuju i ona se neće održati u 2020. godini.

Paralelno s tom viješću stigao je i novi okvirni plan čelnika Formule 1 za ovu sezonu.

"Iako je objavljeno da utrke u Francuskoj neće biti, mi smo sve više uvjereni da u napredak naših planova i početak sezone ovog ljeta", izjavio je Chase Carey, izvršni direktor Formule 1, koji je otkrio detalje.

Prva dva mjeseca u Europi, finiš na Bliskom Istoku

Plan je da prva utrka sezone bude Velika nagrada Austrije 5. srpnja i da se u Europi vozi tijekom srpnja, kolovoza i početkom rujna. U ostatku rujna i listopadu na rasporedu bi bile utrke u Euroaziji i Aziji, u drugoj polovici listopada i u studenom bismo gledali drugi dio utrka iz Azije te u Amerikama, dok bi posljednje dvije utrke sezone bile održane na Bliskom Istoku i to na način da bi Velika nagrada Bahreina prethodila Velikoj nagradi Abu Dhabija gdje bi kao i proteklih sezona bila velika završnica sezone.

"Finalnu verziju kalendara ćemo objaviti što je prije moguće", poručio je Carey, napomenuvši:

"Očekujemo da će u početku utrke biti bez navijača, ali nadamo se da će nam se oni u drugom dijelu sezone pridružiti. Zdravlje i sigurnost svih i dalje će nam biti prioritet i to je jedini način kako Formula 1 može ići naprijed, ako budemo sigurno da imamo pouzdane postupke za rješavanje rizika i svih problema."

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider