Automoto
SPORTOVI
Automoto
ludnica na startu sezone

Prva pobjeda za Leclerca od 2019., potpuni debakl Red Bulla: ''Ferrari se vratio''

Dvostruka pobjeda za Ferrari i dvostruki debakl za Red Bull na otvorenju sezone u Formuli 1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Charles Leclerc u Ferrariju pobjednik je prve utrke nove sezone svjetskog prvenstva Formule 1 na stazi Sakhir u Bahreinu.

Leclerc je bio najbrži u subotnjim kvalifikacijama, a odličnu vožnju pružio je i u današnjoj utrci ostvarivši treću pobjedu u karijeri nakon što je prve dvije izborio 2019. u Belgiji i Italiji.

Ferrari se vratio

Bila je to i prva pobjeda Ferrarija nakon slavlja na Velikoj Nagradi Singapura u rujnu 2019. godine.

Sjajan dan za talijansku momčad upotpunio je Carlos Sainz koji je završio drugi, a na postolje se popeo i Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu.

"Presretan sam. Znali smo da je ovo velika prilika za našu momčad, dečki su napravili sjajan posao izgradivši nevjerojatan automobil. Osvojili smo prva dva mjesta, nismo se mogli nadati boljem. Nevjerojatno je vratiti se na vrh'', kazao je 24-godišnji Leclerc.

"Ferrari se vratio, i to kako treba. Naporan rad se isplati i mi smo ponovo ovdje", dodao je Sainz.

Hamilton čestitao, Verstappen odustao prije kraja

Bivši svjetskih prvak Britanac Hamilton čestitao je dvojcu iz Ferrarija.

"Velike čestitke Ferrariju, drago mi je vidjeti da im opet ide dobro. Ovako je bila teška utrka, borili smo se tijekom treninga i ovo je bio najbolji rezultat koji smo mogli. Zahvalni smo za ove bodove, dečki jako naporno rade u tvornici, dug je put do toga'', kazao je sedmerostruki svjetski prvak.

Aktualni svjetski prvak Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) nije završio utrku zbog kvara tri kruga prije kraja. Nije tu bio kraj problemima Red Bulla, jer se Meksikanac Sergio Perez zavrtio u zadnjem krugu i ostao na stazi, nakon čega ga je prošao Hamilton došao do trećeg mjesta.

Karavana Formule 1 sada seli u Saudijsku Arabiju, a utrka u Jeddahu održat će se idućeg vikenda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider