Automoto
SPORTOVI
Automoto
Gledatelji nezadovoljni

F1 šefovi opet 'mozgaju': Nova pravila u kvalifikacijama?

Šefovi Formule 1 razmatraju promjenu pravila vezanih uz gume na kvalifikacijama za utrke Svjetskog prvenstva u Formuli 1 zbog vozača koji ne izlaze na stazu u trećem dijelu kvalifikacija...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema nekim izvorima, povećala bi se količina guma koja bi bila na raspolaganju svakoj momčadi u trećem dijelu kvalifikacija, a o tome bi se trebalo raspravljati na sastanku Komisije Formule 1 koja se održava u Ženevi ovog četvrtka.

Ova rasprava se nadovezuje na činjenicu da neke momčadi uopće ne izlaze na stazu u trećem dijelu kvalifikacijskog treninga što, prema nekima, nije dobro prihvaćeno od gledatelja na stazi i samih organizatora utrka. A prema informacijama iz tih momčadi, takvi potezi su vezani sa čuvanjem što više kompleta guma za utrku.

Interesantna je činjenica da inicijativa da se ova točka uvrsti u dnevni red sastanka Komisije nije došla od dobavljača guma, Pirellija, čiji su predstavnici razgovarali o tome sa šefovima momčadi na zadnjoj utrci u Indiji. Na tom sastanku su se predstavnici momčadi i Pirellija složili da su sadašnja pravila kvalifikacija dobra i da razumiju one momčadi koje ne izlaze na stazu u trećem dijelu kvalifikacija kako bi sačuvali što više kompleta guma za utrku.

"Imali smo kvalitetan sastanak sa predstavnicima momčadi i njihovo je mišljenje da su pravila oko trećeg dijela kvalifikacija (Q3) sasvim u redu. Oni smatraju da se neizlaskom u Q3 može mijenjati strategija za utrku. Ako su momčadi zadovoljne ovim pravilima u kvalifikacijama, mi ne možemo napraviti ništa. Kao što smo i rekli, ako sam sport zahtjeva promjene i ako se momčadi usuglase oko toga, mi ćemo napraviti promjene u skladu s njihovim željama", izjavio je direktor Pirellijevog odjela za motosport, Paul Hembery i nastavio:

"Vidjet ćemo što će se dogoditi na sastanku Komisije F1. Očito je da je ovo pitanje povučeno od strane nekog drugog a ne Pirellija. Kad saznamo što svi zajedno imaju za reći saznati ćemo da li možemo i dalje surađivati."

Hembery je mišljenja da se "problem" trećeg dijela kvalifikacija može riješiti na više načina, ali po njegovom mišljenju je bolje da se sve raspravi na sastanku Komisije u četvrtak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider