Automoto
SPORTOVI
Automoto
Poslao poruku podrške

Hamilton prokomentirao sudar: "Znate da je Max agresivan, nije mi ostavio dovoljno prostora..."

Max Verstappen bio je jako ljut na Hamiltona jer je slavio pobjedu, dok je on bio u bolnici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton odnio je pobjedu u utrci za VN Veliku Britanije koja je vožena na stazi Silverstone.

Utrku je obilježio sudar na samom početku, u prvom krugu, kada se sudario s vozačem Red Bulla Maxom Verstappenom.

Svojom prednjom lijevom gumom zahvatio je Verstappenovu stražnju desnu gumu, zbog čega je nizozemski vozač završio u ogradi i teško oštetio svoj bolid. Utrka je prekinuta na 40-ak minuta, a vozač Red Bulla nije mogao nastaviti utrku te je završio u bolnici na liječničkom pregledu.

Sudar možete vidjeti ovdje.

Srećom, prošao je bez većih posljedica, dok je Hamilton zaradio kaznu od deset sekundi. To je posebno razljutilo Verstappena, ali i šefa Red Bullove F1 momčadi koji je tražio oštriju kaznu.

Nakon utrke britanski vozač dao je svoje viđenje sudara, smatra kako nije pogriješio jer mu Verstappen nije ostavio dovoljno prostora, prenosi Sportklub.

"Uvijek pokušavam biti odmjeren u načinu na koji pristupam stvarima, posebno u borbi s Maxom, znate da je jako agresivan. A onda danas, bio sam potpuno uz njega, ali nije mi ostavio prostora", kaže Hamilton pa dodaje:

gol expired Verstappen se javio iz bolnice pa napao Hamiltona: "Dok sam ja bio u bolnici, on je slavio..." divider

“Bez obzira na to slažem li se s kaznom ili ne, primit ću taj udarac u bradu i nastaviti raditi. Razmišljao sam ‘neću dopustiti da mi se išta nađe na putu".

Za kraj, dodajmo da je Hamilton poslao poruku podrške Verstappenu na svom Instagram profilu.

"Danas smo vidjeli koliko ovaj sport može biti opasan i da nikada ne smijemo olako riskirati. Šaljem svoje najbolje želje Maxu koji je pokazao da je izvrstan natjecatelj i drago mi je da je dobro. Uvijek ću se žestoko utrkivati, ali pravedno.", rekao je.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider